Vasárnapi ebéd, szétvert fürdőszoba

A párommal már hosszú ideje azon gondolkodunk, hogy érdemes lenne felújítanunk a fürdőszobát, mivel az elmúlt évek nem múltak el nyomtalanul, berepedt a mosdó, mert egyszer a fiam kezéből kicsúszott az üveg fogmosó pohara, a műveletnek pedig nemcsak a pohár, hanem a mosdó is kárát látta. A kis repedőstől még használható volt és szerencsére nem folyt ki belőle a víz még így sem, de nem volt egy szép látvány, az biztos.

Ezen kívül a kádból is kikopott a zománc az állandó takarítás, tisztítószerek és használat következtében, arról nem is beszélve, hogy maga a helyiség mindennek mondható, csak divatosnak nem manapság.

Amikor vendégek jöttek hozzánk, mindig reménykedtem benne, hogy hátha nem akarják használni a fürdőt, mert kicsit szégyelltem mások előtt, hogy kissé lelakott benyomást kelt, főleg a ház többi részéhez képest, amiket az évek során szépen fokozatosan alakítgattunk, modernebbé tettünk.

Valahogy a fürdőszoba mindig háttérbe szorult, hiszen valljuk be, ez egy olyan része a háznak, amit az ember nem szívesen nélkülöz néhány napra, amíg tart az esetleges felújítás, ezért mi is addig halasztottuk ezt, ameddig csak tehettük.

Ebben a hónapban azonban végre erőt vettünk magunkon, hogy most már megcsináltatjuk és punk tum, azt a pár napot csak kihúzzuk valahogy, amíg el nem készül.

A férjem legszívesebben elutazott volna arra az időre, amíg a szakemberek a házban dolgoznak, de sajnos én nem tudtam szabadságot kérni mostanság, a gyereket meg mégse kérem ki az iskolából egy ilyen „kényszervakáció” miatt, szóval ezt a tervet elvetettük.

Mielőtt belevágtunk volna a projektbe, rengeteg mindennek utána olvastam. Ötleteket és képeket kerestem fürdőszoba témakörben és heteken át csak erre szenteltem minden szabadidőmet, mert elegáns, modern és persze funkcionális fürdőszobára vágytam, ahová könnyű szívvel beengedem a vendégeket, sőt. Ha elkészül, biztos nem engedek el egy látogatót sem anélkül, hogy megcsodálta volna az új, gyönyörű fürdőnket.

A koncepció hamar megszületett a fejemben, szerencsére a férjemnek is tetszett, amit kitaláltam, a gyerekek pedig még nem értek abba a korba, hogy egy fikarcnyit is érdekelje őket ez a téma.

Innentől kezdve nem volt más hátra, mint felvenni a kapcsolatot a kiválasztott szakemberekkel és belevágni a felújításba.

Hihetetlenül rendesek voltak, mert pénteken kezdték el a munkát, de annak érdekében, hogy minél hamarabb végezzenek, bevállalták, hogy hétvégén is dolgoznak.

Most is, vasárnap délelőtt.

Én éppen a konyhában vagyok, ebédet főzök, segítek a lányomnak a leckeírásban és három percenként megkérdezem a munkásokat, hogy nincs-e szükségük üdítőre, kávéra, bármire.

Hiába, egy anya számára ennyi helyre figyelni szinte meg se kottyan.

Hazudnék ha azt mondanám, hogy kényelmes és egyszerű művelet egy ilyen felújítás, azonban száz, vagy akár száztíz szálaékig megéri, hiszen a végeredmény csodálatos lesz. Már nagyon várom, hogy megpillanthassam az elkészült remekművet.

Ti bele mernétek vágni egy fürdőszoba felújításba?