A tökéletes esküvői fotós!

esküvői fotós csomagok

Kiskoromban mindig néztem a tévében azokat az esküvőszervezős műsorokat és azon gondolkodtam, hogy hogyan lehet ennyi meló egy ilyen esemény megszervezésével. Nem létezik, hogy ennyi stresszel, munkával és odafigyeléssel jár ez az egész. A folyamat állandón teljes káoszként volt bemutatva, senki sem tudott igazán semmiről, mindenki fejvesztve rohangált és az utolsó pillanatban tuti, hogy beütött valami hatalmas baj. Ez lenne valójában egy esküvő megszervezése?

A mai napig nincs egyértelmű válaszom erre a kérdésre. Annak ellenére, hogy azóta már felcseperedtem és sok-sok esküvőt megjártam és sok esetben a szervezést is segítettem, mindegyik teljesen más volt. Valaki fogadott esküvőszervezőt, valaki nem. Valaki végig stresszelte az egészet, a másik pedig teljes nyugodtsággal végigcsinálta. Volt olyan, aki világraszóló lakodalmat hozott össze, valaki pedig csak egy baráti összejövetellel letudta a dolgot. Azt hiszem a jó válasz talán az lenne, hogy minden a pároson és a személyiségükön múlik.

Legutóbb én álltam azonban a szervezői oldalon. Közel egy évbe telt, de összehoztam egy csodálatos esküvőt nekem és páromnak. Természetesen besegítettek a családtagok és persze a párom is, de nem kértem esküvőszervező vagy szakember segítségét, helyette én léptem a főnöki pozícióba.

Rengeteg részletre és apróságra kellett figyelni, azonban akkora odaadással és beleéléssel csináltam, hogy minden tökéletes lett a végére. Higgadt maradtam, mert tudtam, hogy csak így kerülhető el a sok-sok lehetséges probléma. Minden nehéz pillanat megérte azonban. Teljes mértékben elégedett voltam én is, a – most már – férjem is, a családjaink és az egész násznép is.

A helyszín egy gyönyörű szép Pest megyei birtok volt, ami szálláshelyként is funkcionál az év minden pontján. A vendégeket is itt szállásoltuk el, hogy legyen hol kipihenniük a lagzi fáradalmait.

A szálláson tartottuk az esküvői fotózást is, hiszen a hely szépsége és sokszínűsége miatt alkalmasnak bizonyult rá. A fotós kiválasztása sem volt egyszerű feladat, azonban most már tudom, hogy jobban nem is választhattunk volna.

A képek elkészítésével Szoboszlai Krisztina fotóst bíztuk meg. Fotósok, fényképészek és esküvői fotós csomagok tömkelege jött velünk szembe az internetes és a közösségi média platformokon, azonban egyikkel sem szimpatizáltunk annyira. Kriszti már az elején megfogott minket, pedig akkor még csak pár képével találkoztunk.

Kriszti alapvetően közgazdászként végzett, azonban később csokoládémesterként munkálkodott és pár évig egy vintage kávézó tulajdonosa is volt. Fotózni mindig is imádott, azonban vendéglátós karrierének vége hozta el számára azt az időszakot, amikor komolyabban kezdett el foglalkozni a fotózással. Rengeteg képzés és tanulás van a háta mögött, sőt, a mai napig képzi magát folyamatosan, hogy ügyfeleinek minél többet és minél jobbat nyújthasson.

Krisztinél nem esküvői fotós csomagok vannak, hanem árajánlatkéréses rendszer áll fenn. Így teljesen személyre szabható az egész fotózási folyamat, és csak az lesz, amit az ifjú pár szeretne. A végleges ár tulajdonképpen attól függ, hogy mennyi időre van szükségetek Krisztire és milyen jellegű fotók elkészítését kéritek tőle.

A mi esküvőnkön a lakodalom kezdetéig telefon és fényképezési tilalom volt, így már előre tudtuk, hogy Krisztire a szertartás végéig szükségünk lesz. Mindenképpen azt akartuk, hogy a pillanatok profi módon legyenek megörökítve, illetve, hogy ne mindenki a telefont bújja egész végig, hanem éljen meg minden percet velünk együtt. Itt jött képbe Kriszti, aki mindenki helyett is megörökített minden mozzanatot és a telefonok teljesen feleslegessé váltak.

Krisztivel e-mailben vettük fel a kapcsolatot, majd abban a formában kezdtük el vele az egyeztetést is. Egy személyes találkozót is lebeszéltünk azonban, aminek keretében majdnem egy egész délutánt együtt töltöttünk. Így alkalmunk volt mindent részletesen átbeszélni élőben, egyeztetni a koncepciót, valamint megismerni egymást a nagy nap előtt.

Kriszti mesélt a felszereléseiről és a képekről, amiket készít, illetve, hogy azok majd hogyan is kerülnek átadásra. Professzionális gépparkkal dolgozik, a képeket pedig digitális úton adja át az ügyfeleknek retusálva és nagy felbontásban. A lelkünkre kötötte, hogy mindenben segíteni fog nekünk és instruálni fog bennünket. Tudja milyen nehéz ez, hiszen a férfiak sokszor bepánikolnak egy kamera láttán, a hölgyek pedig sokszor mozogni is alig bírnak a különböző menyasszonyi ruhákban. Éppen ezért fontos, hogy kellő bizalom legyen a pár és a fotós között, valamint, hogy profi szakemberrel működj együtt, mert csak ők fogják tudni felvenni a ritmusod és beállítani téged igazán előnyösen.

Átbeszéltük a helyszín jellegét és bemutattunk neki minden fontos információt róla. A szállásról kapott képek alapján már nagyjából körvonalazódott is a fejünkben, hogy hol és milyen képeket szeretnénk csinálni. A szertartást naplementére időzítettük, így azt Kriszti majd több szögből és más-más fényviszonyok között tudta megörökíteni.

A nagy napon már az elejétől kezdve ott volt velünk. Felmérte a terepet és egy jegyes fotózást is készítettünk még a vendégek megérkezése előtt. Mindezek után pedig a háttérbe szorult és úgy követett minden eseményt. Ahogyan azt előzetesen is megígérte, egyáltalán nem volt észrevehető, hogy jelen van és képeket készít minden pillanatról. Meghúzódott a háttérben és teljes mértékben meghagyta az esküvő meghitt jellegét, így a jelenléte egyáltalán nem volt zavaró.

Ennek ellenére brutálisan szép és jó képek készültek. Olyanok, mintha végig ott állt volna mellettünk és követte volna minden lépésünket. Rengeteg színes és fekete-fehér kép is készült és szabályosan elárasztva éreztük magunkat, hiszen egyik jobb volt mint a másik.

Borzasztóan elégedettek voltunk a végeredménnyel és a násznép is teljességgel odavan a képekért. Rengetegen el is kérték tőlünk Kriszti elérhetőségét, mi pedig gondoskodtunk róla, hogy senki se maradjon névjegykártya nélkül.

Kriszti egyébként nem csupán esküvői fotózásokat vállal, szinte bármilyen más fotós szolgáltatással felkereshetitek. Legyen szó akár kismama, családi, gyermek, glamour, FineArt, élmény vagy portré fotózásról, nála mindegyik típusú szolgáltatás elérhető.

Az ilyen esetekben többnyire már fix fotós csomagok közül lehet válogatni, így ha valaki ilyen iránt érdeklődik, konkrét árakat is láthat a weboldalon. Kriszti csodálatos fotó stúdiókat is ismer, így a különböző alkalmakat a stúdiók egyikében, vagy akár a szabadban is meg lehet ejteni.

Krisztinél ajándékutalvány vásárlására is van lehetőség, így ha meg szeretnéd lepni barátodat vagy szeretteidet egy profi fotózással, nincs akadálya.

Bár más fotóssal még sosem dolgoztam együtt, én egyértelműen csak is Krisztit tudom ajánlani. Elképesztően lelkes, profi és mindemellett borzasztóan kedves és figyelmes ember. Ha fotózást szeretnétek mindenképpen őt keressétek meg. A weboldalán található űrlap segítségével tudtok nála jelentkezni, de e-mailben és telefonon is el fogjátok tudni érni.

Legyen jó élmény és csodás emlék számotokra is a fotózás. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek Szoboszlai Krisztit!