Egy olajozottan működő hétvége.

Párommal úgy döntöttünk, hogy idén semmiképp nem hagyjuk ki az autóstalálkozót, melyet tavaly a szállásszerzés nehézségei miatt végül kihagytunk. Mindig igyekszünk a legjobb módon eljárni, ha szállásfoglalásról van szó, mert ha valami, akkor azt hiszem a kényelem a legfontosabb egy utazás kapcsán. Sajnos többször is jártunk úgy, hogy a „majd lesz valahogy” mottót követtük, és mindig arra jutottunk, hogy ha nem tudunk időben szállást foglalni és esetleg csak pár ezer forinttal is, de többet rászánni, ne is menjünk, mert csalódással fogunk hazajönni és a bár kevesebb, de ahhoz képest mégis csak költségek pedig kidobott pénznek fognak minősülni.

Egy szóval, nem érdemes a szálláson spórolni, mert még mindig jobb egy kényelmes ágyban aludni úgy, hogy vajas kenyeret reggeliztünk, mint egy lepukkant, nem túl bizalomgerjesztő szoba, ahol bár omlettet tudnánk reggelizni, de félünk az ágy alatt szaladgáló bogaraktól.
Na, ez persze egy kisarkított példa arra, hogy milyen helyzetekkel és körülményekkel találkozhat az ember olyankor, amikor a szállás nem megfelelő.

Ezért döntöttünk úgy tavaly, hogy elengedjük és ezért kezdtünk el idén, az első adódó alkalommal szállást keresni. találtunk egy nagyon kedves hétvégi faházat, ami kiválónak bizonyult arra a feladatra, hogy mi ott eltöltsünk két éjszakát és három napot, amíg tart a találkozó. A helyszínhez igen közel, de mégis csendes környezet, könnyen megközelíthető és minden, ami szem szájnak ingere, mint a bolt, a kávézó egy kis sétálási lehetőség, egy kedves italozó, sőt még egy autó szerviz (ami esetünkben fontos volt) is megtalálható.

Lefoglaltuk és alig vártuk, hogy végre mehessünk, hisz szeretjük, az autókat szeretjük a kikapcsolódást és szeretünk új helyeket megismerni.

Elérkeztünk a várva várt hétvégéhez és pénteken rögtön munka után le is mentünk, hogy el tudjuk foglalni a szállást és mehessünk ki a helyszínre. Ami miatt ez már különösen izgalmassá vált, az a váratlan hír volt, amit a találkozó a honlapjára kitett, hogy egy különleges termékbemutató is lesz a találkozó keretei közt, mely után a bemutatott termékből mindenki kap termékmintát. Ezek általában a legjobb és leghasznosabb dolgok szoktak lenni a piacon, és óriási dolog, hogy ki lehet próbálni.

A történetben ezt a pontot ragadnám ki, mivel a termékbemutató során kipróbált és reklámozott dolog, nem volt más, mint az Eneos Sustina 5W-30 motorolaj.

Eneos Sustina, márkájának és családjának egyik legkiemelkedőbb darabja, mondhatni csúcsterméke, egy teljesen szintetikus üzemanyag motorolaj. A termék fejlesztés során egy egyedülálló „W Base” alapolaját, illetve nem más, mint a „ZP” technológiát használták fel, így sikerült kialakítani egy elképesztően stabilabb viszkozitású olajt.
Hideg vagy éppen tűzforró hőmérséklet mellet is működőképes folyékony marad még ilyen körülmények között is, meghosszabbítva ezzel a motor élettartamát, kopásálló adalékainak köszönhetően megóvja a motor belsejét is, valamint üzemanyag-takarékos üzemmódot biztosít.
Az új technológia miatt, már nem tartalmaz ként, ezért az olaj minőségének romlási lehetőségei lecsökkentek, és teljes körű védelmet biztosít, a motor tisztántartását beleértve.
Az olaj jó bírja az oxidációt is, így csak ritkán kell cserélni. Ráadásul a viszkozitásukban azonos ILSAC GF-4 olajokhoz képest 2%-os az üzemanyag megtakarítást.

Ahogy megkaptuk a termékmintát alig vártuk, hogy kipróbálhassuk az Eneos-t, hiszen magunk akartuk megtapasztalni, hogy valóban annyira jó e, mint amennyire azt mondák.
Valóban az. Nem csalódtunk benne, minden elvárásunkat felülmúlta és az autónk imádta.
Azóta is csak ilyet használunk.

A hétvégénk fantasztikusan telt és beigazolódott, hogy ha a szállásunk valóban kielégíti az igényinket már nem érhet minket meglepetés.