A diákmunkám miatt szép helyeken szállhatok meg

Megszállni egy helyen számomra mindig egy nagyon különleges élmény volt. Hiszen ezzel egy kicsit megszakítjuk azt, amihez már hozzá vagyunk szokva. Persze a szállodai, vagy hostel élmény nem mindig volt a legkényelmesebb, mégis, nagyon értékesnek találom ezeket az emlékeket. Nem számít, hogy egyedül voltam, vagy csapattal mentem, a szállás mindig komoly részét teszi ki a visszaemlékezéseimnek.

Az egyik legviccesebb szállásomon pár hónapja voltam, mikor a barátaimmal kibéreltünk egy kis lengyel házat a hegyek között. Elsőre úgy tűnt, mintha egy álom lenne és könnyen el is fértünk benne. Az első éjszaka után azonban úgy éreztem, hogy nem aludtam olyan jól. Mikor felemeltem az ágyam matracát kiderült, hogy több tartógerenda is le volt szakadva. Alig hitték el a barátaim, hogy ilyen történhet. Sokat nem stresszeltem rajta, kivettem a matracot az ágykeretből és azon aludtam a földön.

Az életben általában pont ilyen alkalmazkodó típus vagyok. Viszont nagyon örülök, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet kapcsán nem volt szükségem ezeknek a képességeknek a használatára. Úgy éreztem, hogy ez lesz az a nyár, mikor egyetem mellett egy kicsit dolgozni fogok. Sokszor történt már meg velem az, hogy a sok tanulás miatt nem volt időm pénzt keresni és annyit elmondhatok, nem volt kellemes így élni. A nyári szünetben azonban most mindenképpen szerettem volna pénzt keresni, hogy évközben ne kelljen annyira emiatt stresszelnem.

A barátaim azt mondták, hogy nekik a TopiWork Iskolaszövetkezet vált be nagyon, mivel hamar tudtak olyan munkát találni, amiben örömüket lelték. Szerencsére az interneten elérhető volt az oldaluk, ahol az alap tájékozódás mellett már rögtön meg tudtam nézni, hogy milyen munkákat kínálnak. Sokféle álláslehetőség elérhető náluk, viszont több olyan funkciója is van az oldalnak, amivel megelőzik azt, hogy elvesszünk ebben a nagy választékban.

Az első, ami szembe fog jönni velünk, az a munkahely kereső lesz. Ezen nem kell sok mindent magyarázni. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy mit szeretnénk dolgozni, akkor beírhatjuk az adott munkakör nevét. Ha azonban csak kíváncsiak vagyunk, hogy a környékünkön milyen munkalehetőségek elérhetők, akkor megadhatjuk a címünket is és máris megkapjuk azokat a munkákat, amik megfelelnek ennek a szűrőnek.

Nekem azonban a legjobban az tetszett, hogy még kategóriákat is adhatunk a szűréshez. Ezek a kategóriák nagyban lefedik az összes típusú munkát, amit végezni lehet, attól függően, hogy mihez értünk. Mivel a tanulmányaim főként műszaki témában zajlanak, ezért természetesen ezt a kategóriát választottam. Teljesen le voltam döbbenve, mikor láttam, hogy nem csak alkalmi, hanem még gyakornoki munkákat is el lehet érni.

Szerintem a diákmunkának akkor van a legtöbb értelme, ha a jövőnket alapozzuk meg vele. Persze az sem rossz, ha keresünk egy kis pénzt, viszont sokkal fontosabb, hogy már most elkezdtük elnyerni egy cégnek a bizalmát. A TopiWork Iskolaszövetkezet pedig egy ilyen perspektívát ad nekünk. Rögtön jelentkeztem is az egyik pozícióra.

Bármilyen meglepő, de szinte rögtön meg is kaptam az állást, a TopiWork Iskolaszövetkezet pedig végig segített az egész folyamaton. Nem volt semmi átverés vagy visszaélés és azóta is ott dolgozok. Ha rendesen csinálom a munkámat, akkor pedig lehet, hogy nem csak egynyári lesz ez a meló. Nézzetek fel ti is a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára, ha szeretnétek saját kezetekbe venni az életetek irányítását.