Ne fizessünk, ha munkánk miatt kell elvezetnünk a szállásunkig

Sok szálláson megfordultam már az életem során és minden egyes élmény valami új dolgot tanított nekem azzal kapcsolatban, hogy miként működik ez az iparág és, hogy mikre érdemes odafigyelni. Amikor fiatalként utazik az ember, az elsődleges szempont számára mindig az, hogy a lehető legolcsóbban találjon szállást. Nem számít, hogy mikről kell lemondani, a gondolat mindig az, hogy úgyis csak aludni fogok visszajárni.

Ahogy azonban telnek az évek, szép lassan rájövünk, hogy ez az alvás rész egy elég fontos dolog az utazásnál. Ha pedig össze vagyunk zsúfolva hat másik emberrel egy szobában, akkor igazán nem fogjuk kipihenni magunkat. Ettől függetlenül a másik végletnek sem vagyok híve, mivel semmit nem ad hozzá az utazásunkhoz, ha mondjuk a mosdó aranyból van. A kettő közötti árrésben azonban kiváló ajánlatokat lehet találni.

Pontosan ilyen keresésnek volt a végeredménye a Roadrecord oldala, bár teljesen más témában. A munkám miatt sokat kell utaznom az autómmal és ez természetesen rengeteg költséggel jár. Sokáig úgy voltam vele, hogy ez is része a hivatásomnak, az egyik barátom azonban azt mondta nekem, hogy akár vissza is tudnám igényelni a pénzt egy megfelelő programmal. Ezután belekezdett nekem olyan dolgokba, mint a menetlevél és az útnyilvántartás, amikbe teljesen belekavarodtam.

Éppen ezért felmentem az internetre, ahol megláttam egy „Menetlevél vagy útnyilvántartás kisteherautó esetén? – RoadRecord” kiírást. Rögtön kaptam is a lehetőségen, hiszen biztos voltam benne, hogy sokkal könnyebben tudnék tájékozódni az otthonom kényelméből, a saját tempómban. A megérzésem nem volt helytelen, mivel amit rákattintottam a „Menetlevél vagy útnyilvántartás kisteherautó esetén? – RoadRecord” feliratra, egy nagyon kellemes oldal fogadott. Nem kellett bonyolult menürendszerektől félnem és hamar megtaláltam azt a témát, ami engem érdekelt.

Mivel több cikk és tájékoztató is elérhető olyan kérdések kapcsán, mint amit a „Menetlevél vagy útnyilvántartás kisteherautó esetén? – RoadRecord” feliratban tettek fel. Az adózás és az összes ilyen visszaigénylések világa számomra nagyon kusza szokott lenni, úgyhogy a Roadrecord olyan volt, mint egy lámpás ebben a labirintusban. Megtudhattam például, hogy mi a különbség menetlevél és szállítólevél között. Mindezt pedig olyan nyelvezettel tették, ami még számomra is könnyen érthető volt.

A legfontosabb dolog, amit elmagyaráztak, az az volt, hogy miért van szükségünk útnyilvántartásra. Kisteherautók számára nem kell menetlevelet tartani, viszont ha vissza karjuk igényelni az üzemanyagra elköltött pénz összegét, akkor mindenképpen vezetnünk kell egy útnyilvántartást. Ennek pedig tartalmaznia kell rengeteg pontos adatot, mint például, hogy hova mentünk a járművel és ez hány kilométert jelentett.

A Roadrecord pedig egy kiváló megoldást kínál nekünk erre, az útnyilvántartó program keretében. Ez a forradalmi megoldás leegyszerűsíti az egész folyamatot és leveszi a vállunkról az útnyilvántartás terhét. Hiszen pontos adatok kellenek majd nekünk, mivel nem szeretnénk, hogy az adóhatóság hibát találjon a kérvényünkben. Én alapból ezért nem is szívesen kezdtem volna bele hasonló dolgokba. Így azonban, a Roadrecord segítségével, ezt minden veszély nélkül el lehet intézni.

Ki is próbáltam az applikációt, amit egyszerűen csak le kellett töltenem a készülékemre. Valóban olyan egyszerű volt kezelni, mint ahogy azt a Roadrecord oldalán állították és a hónap végén már könnyedén vissza is tudtam igényelni a pénzt. Nagyon hálás vagyok nekik, mivel sokat tudtam így spórolni és a jövőben is használni fogom.