Az utazásnak egy táskakrízis sem szabhat határt

Az éven nagyobb, több hetes nyaralás helyett úgy döntöttünk, hogy egy hosszú hétvégét fogunk kettesben tölteni valahol külföldön a férjemmel. Tavaly volt az esküvőnk egy pazar helyszínen, száz feletti vendéggel, sőt, utána még volt egy szuper nászutunk is. Ugyan sokat is költöttünk rá, de teljesen megérte, egyáltalán nem panaszkodhatunk és úgy gondolom, hogy az idei év tavaszával bezárólag egy jó kis évet zártunk.

Ettől függetlenül szerettünk volna még ősszel is kicsit kalandozni és mivel ebben az évben sok naptári hosszú hétvégénk is volt, így úgy döntöttünk, hogy októberben Rómába utazunk. A helyszín teljesen véletlenszerű volt, de egyikünk sem járt még Olaszország ikonikus városában, így jobban nem is választhattunk volna. A jegyeket épp kifogtuk és hihetetlen kedvezményes áron vettük meg az egyik fapados légitársasággal, sőt, ha még az extra költségeket is beleszámolom, akkor is kedvező áron jutottunk hozzájuk. Mivel főszezonon kívülre esett az utazás, szállást is nagyon jó áron találtunk, majdnem a Panteon mellett, ami azért elég központinak számít a városban. Az apartman viszonylag jó felszereltséggel rendelkezett, volt benne egy pici konyhánk, egy fürdőszoba és egy tágasabb hálószoba – pont, amire szükségünk van egy ilyen kiruccanáshoz és semmi több. Nem szeretek feleslegesen olyan szállást foglalni, amit egyébként ki sem tudnánk használni, hiszen itt is az volt a cél, hogy minél jobban bejárjuk a várost és a lakást csak este, alvásra használjuk.

Az egyetlen gond az a csomagszállítással akadt, mert nem volt olyan méretű táskánk, amekkora a légitársaság által kiadott tájékoztató anyagban állt. Ez persze csak másfél héttel az utazás előtt jutott eszünkbe, úgyhogy kapkodhattunk is, nehogy csomag nélkül maradjunk. A legnagyobb problémát az okozta, hogy annyira specifikus volt a megadott méret, hogy a családtagjainktól sem tudtunk segítséget kérni, hiszen az adott csomag méreteit jól meg kellett nézni ahhoz, hogy ne legyen ebből később nagyobb kellemetlenség, értem itt a helyszíni ráfizetést. Bár a férjem jelezte, hogy neki egy egyszerűbb bőr táska is tökéletes lesz, én ragaszkodtam a bőröndhöz magamnak, így mindenképp egy olyan megoldást és boltot kerestem, ahol mindkettőre számos opciót találok.

Személy szerint szeretek először utánanézni a dolgoknak online mielőtt fejest ugrom a vásárlásba és ez most sem volt másként. Kevésbé hosszabb böngészés után találtam rá a bagbox.hu oldalára és nem akartam hinni a szememnek. A keményfalú bőröndtől a kabin bőröndön át, a nagyobb fapados légitársaságok által kiszabott bőröndméretekig minden opció volt, sőt, még bőr táskákat is találtam az oldalon. Teljesen odavoltam, mert a széleskörű választék mellett még a különböző árkategóriákra is figyeltek, hiszen mindegyikből számos darabot találtam a honlapon. Több sem kellett, neki is álltam kiválasztani azt a párat, ami számításba jöhetett mindkettőnk számára. Én a keményfalú, de könnyített bőröndök mellett tettem le a voksom, így abban a kategóriában kerestem, míg férjem a sötétebb, bőr részletekkel díszített, nem merevített táskák mellett. Ismét meglepő módon mindketten hamar megtaláltuk a számunkra megfelelő terméket, sőt, ingyenes szállítást is kaptunk a rendelésünkhöz.

A kezdeti kétségbeesés hiábavalónak bizonyult, mert a kiválasztott bőrönd és a bőr táska pár nap alatt meg is érkezett és már pakolhattunk is az utunkra. A reptéren a beszállás során a kapunál lévő ellenőrzés alatt sem volt semmi probléma, így felhőtlenül tudtuk élvezni az utunkat is. Róma csodálatos volt, szerencsére pont jó időt is fogtunk ki, ami azt jelenti, hogy nem volt sem 40 fok, sem fagyos idő. A táskákat illetőleg pedig kiváló és pozitív élmény óta a bagbox.hu oldalát nem győzöm dicsérni barátaim és családom körében és ezért írok róluk Nektek is. A rengeteg negatív internetes élmény közepette olyan felüdülés, hogy egy ilyen cégre is rábukkantam és biztos vagyok benne, hogy még lesz szerencsém hozzájuk személyesen is.