A legénybúcsú története

Még a legelején, az eljegyzést követően sem én sem a párom nem szerettünk volna sem lánybúcsút sem legénybúcsút. Mind a ketten úgy gondoltuk, hogy fölösleges szokás, amire pénzt kell áldozni és rendszerint semmilyen emlék nem marad meg. Nem igazán voltunk oda a a klasszikus ötletért, hogy egy kocsmába beülve mindenfélét iszogassunk és hülyét csináljanak belőlünk a barátaink mindenféle nyakatekert feladat miatt. Nem tartottuk túl különleges alkalomnak, amit külön meg kéne ünnepelnünk valami olyannal, amit majdnem minden hétvégén elkövetünk, mondjuk a hülye feladatokat kivéve. Nem akartunk csak úgy beállni a sorba és csak azért tartani lány- és legénybúcsút mert mindenki más tart és szerintük addig nem is lehet házasodni, míg nem tartottuk meg. Úgy gondoltuk, ha majd szeretnénk, az saját magunk miatt legyen, azért mert mi szeretnénk, nem azért, mert valaki más szerint jó ötlet.

Aztán történt egyszer, amikor pihentünk a vendégházban, hogy meghallottunk egy csapat embert, amint a jól sikerült lány- és legénybúcsúikról beszéltek. Egészen máshogy hangzott, mint amilyen programokat mi ismertünk. Nem volt benne egy rakat hülye játék, amitől mi mindketten frászt kapunk. Az egész történet tűnt inkább egy izgalmas hétvégének, mint egy egyszerű lány- vagy legénybúcsúnak. Különleges program volt, amivel nem mindennap találkozik az ember. Ahogy hallgattuk őket kezdtük el érezni, hogy talán ezt a programot mi is szívesen kipróbálnánk lány- és legénybúcsúhoz egyaránt. Akkor és ott jött el az a pillanat, amit (valószínűleg) a barátaink már nagyon rég vártak. Ekkor döntöttük el, hogy mégis szeretnénk legény- és lánybúcsút tartani.

Ezen felbuzdulva rögtön meg is kérdeztük a kedves csoportot ott a vendégházban, hogy akkor hol is találták ezt a jó programot. Ők a https://balatonpro.hu/legenybucsu/ nevű oldalt ajánlották. Megerősítették azokat az információkat és véleményeket, amiket addig csak fél füllel hallottunk, hogy mennyire jól érezték magukat és hogy minden korosztály nagyon élvezte. Bátran ajánlották őket, és tanácsolták hogy mi keressük fel az oldalt és nézzük meg, a cég mit tartogathat számunkra. Megköszöntük a segítségüket és rögtön neki láttunk a tervezésnek.

Abban rögtön megegyeztünk, hogy egymás bulijait csak a másik jóváhagyása után lehet leszervezni. Sorsot vetettünk így aztán a leendő férjem került először sorra. Első körben leellenőriztük a https://balatonpro.hu/legenybucsu/ című oldalt.

Fontos volt, hogy minden korosztály igényét kielégítse a program, hisz a vendégek között lesz a tizennyolc éves öcsém és az édesapáink is és természetesen a többi barát a vőlegény oldaláról. Nézegettünk tovább és azt találtuk, hogy az árak sem megfizethetetlenek. Ahogy pörgettük az oldalt, egyértelműen megállapítottuk, hogy tökéletes választás számunkra a vitorlázás. Egy életre szóló, remek élmény, amire egyébként nem biztos, hogy rászánnánk magunkat.

Maga az oldal áttekinthető, jól szervezett és letisztult dizájnnal rendelkezik. Így nagyon könnyű volt eligazodni rajta. A legfelső sávban kategóriákként találhatjuk a programokat. A cég szervez lánybúcsúkat is, és én még nem tettem le arról az ötletről, hogy az enyémet is itt szervezzük meg. Viszont most a férjjelölt volt a soros, ezért legénybúcsúkat csekkoltunk először.

Három csomagot találtunk a legénybúcsú kategória alatt. A legelső csomagban egy két órás vitorlázást találtunk hajóvezetővel, hogy a hajó irányítása miatt egyáltalán ne kelljen aggódnunk. A csomag tartalmaz korlátlan italfogyasztást a hajón, ingyenes belépést és további kedvezményeket Siófok legjobb bulihelyeire. Ha szeretnénk, akkor igényelhetünk vacsorát és reggelit a balatoni panorámás étteremben. Ez tökéletes választás, ha csak kiegészítésként gondolunk a programra. Mi nem úgy terveztük, hogy csak egy kis időt töltenénk el ezzel és nincs is más programunk. Így ez számunkra nem opció.

A második csomag már négy órás hajókirándulást kínál szintén hajóvezetővel. Ez már akár pár csobbanásra is elég lehet. Ugyanúgy, mint az előző csomagban, korlátlanul fogyaszthatunk az italokból a hajón, továbbá találunk ingyenes belépőket Siófok legmenőbb partihelyeire, megspékelve még pár kedvezménnyel. Szintén igény esetén kérhetünk vacsorát és reggelit is a Balaton partján, a kikötőben található étteremben. Ezen a csomagon már elgondolkoztunk; jónak tűnt és nem olyan nagyon hosszú idő, hogy az idősebbeknek gondot okozzon, de mindenképpen meg akartuk nézni mit tartalmaz a harmadik ajánlat.

Az utolsó csomagban egy egész napos hajókirándulást találtunk, ami már nagyon is megfelel, ha szeretnénk egy párat csobbanni a Balatonban és felfedezni a tavat. Itt is megkapjuk a többi programot, ami a fentiekben is benne van. Az este folyamán elmehetünk bulizni ingyenesen, és kérhetünk vacsorát és reggelit is. A felsoroltakból ez tűnt a legjobb választásnak. Ezt kortól függetlenül mindenki élvezheti, nem feltétlenül kell nagyon sokat iszogatni, de meg van rá mégis a lehetőség, ha valaki nagyon szeretne. Az esti programok sem rosszak, főleg a fiatalok, a barátok fogják élvezni. Talán a legfontosabb, hogy ez egy kaland ami több, mint egy legénybúcsú. Ez nem hétköznapi, ezzel szívesen ünnepelünk. Úgy gondoltuk hogy ez jobban jelképez minket és nem csak egy a sok bugyuta legény- és lánybúcsús program közül.

Gyorsan feltelefonáltuk a barátokat és rokonokat az időpontok miatt és hogy lenne-e kedvük részt venni ilyen jellegű programon. Mindenkinek nagyon tetszett, volt aki egyenesen zseniálisnak nevezte. Így mihamarabb le is foglaltuk, hogy el ne essünk a lehetőségtől. A szervezésben megegyeztünk, hogy mindketten részt veszünk a párommal, de magára a bulira már nem tervezzük elkísérni a másikat. Hagyunk lehetőséget, hogy az apósjelölt megfenyegethesse a férjjelöltet, hogy ne merje boldogtalanná tenni a kicsi lányát, ilyennek minden házasság elején kell lenni.

Sajnos a pihenős hétvégénk a végéhez közeledett. Lassan vissza kell térnünk a hétköznapokba, de már megbeszéltük, legközelebb ha jövünk, az én lánybúcsúmat fogjuk megtervezni. Még egyszer összetalálkoztunk azokkal aki az https://balatonpro.hu/legenybucsu/ oldalt ajánlották és nagyon megköszöntük nekik az ötletet. Nos, hát úgy néz ki, hogy mégis lesz legény- és lánybúcsúnk.