Posted on

Síelés, kikapcsolódás

Már nagyon vártam azt, hogy essen végre egy kis hó. Sokan nem szeretik a havat, velük ellentétben én viszont imádom. Gyerek korom óta szeretek kint játszani a hóban, mindet ami a hóval kapcsolatos.

A téli sportolás

freerider-498473_640Itthon sok lehetőség nincs nagyon rá, ha csak nem olyan helyen lakunk, ahol erre van lehetőségünk. Igaz, ez kevés embernek adatik meg, hiszen a téli sportok igen csak költségesek.

Már általános iskolában addig fűztem a szüleimet, míg végül megengedték, hogy elmenjek sítáborba. Más arra vágyott, hogy melegben menjen táborba, nekem ez volt a szívem vágya. Emlékszem, nagyon izgatott voltam, alig bírtam kivárni, míg anyám azon aggódott, hogy vajon jó döntés volt e, és lehet inkább mégsem engedne el. Ő mindig rémeket lát, gondolom engem is törött lábakkal látott. Valahol sajnáltam, hogy ennyire aggódik, én viszont határtalanul boldog voltam.

Nyaralás, vagy telelés

Ki melyiket szereti jobban. Én hiába nőttem fel, inkább a hidegbe megyek, és síelek még most is. Nem mondom, hogy nem szeretem a meleget, a napot, a fürdést, de ki nem hagynám a lehetőséget, hogy síelhessek. Ilyen tájt mikor mindenhol kevesebb a munka, akkor szoktunk a barátokkal összeállni, és elutazni. Általában a közelbe megyünk, így Ausztria jön szóba. Eddig minden évben csodás szállásunk volt.

Remélem, hogy még sokáig leszek olyan szerencsés, hogy elmehetek akkor, amikor a kedvem tartja síelni. Nem vágyom sokra, mint egy évben egyszer el tudjak menni, egy hétre, akkor az már elég.