Nyaralásról lopott konyhai ötletek

Nyaralni általában nem azért megy az ember, hogy a főzéssel foglalkozzon: ilyenkor sokkal inkább beülünk egy étterembe a családdal, és az apartmanunk konyhájába csak akkor tesszük be a lábunkat, hogyha valami gyorsan elkészíthetőre vágyunk, egy müzlire vagy egy pirítósra. Ez különösen igaz rám, hisz otthon nem is szoktam főzni, így végképp nem akarom itt elkezdeni.

A legutóbbi nyaralásunkon azonban mindez megváltozott: egy olyan lakást sikerült kifognunk, ahol egy gyönyörű konyharész is beleesett az apartmanba. Mikor először megérkeztünk, a férjem meg is lepődött, hogy elsőre azt veszem szemügyre, hisz nem ehhez szokott hozzá – ez pedig a hét további részén se változott. Végül, mielőtt hazamentünk volna, azt mondtam, hogy nekem most beszélnem kell egy szállodavezetővel, és meg kell tudnom, honnan szerezték a konyhabútorokat.

Hazaérve már tudtam, hogy én se nyugodhatok addig, amíg nincs a lakásunkban egy szépen kinéző konyha: úgy éreztem, hogy lehetséges, hogy ez hiányzott eddig ahhoz, hogy én is főzzek. A mostani helyiségünk ugyanis túlzsúfolt – bár lenne benne hely, de a pultok közel vannak egymáshoz, és a túl nagy mosogató például rengeteg helyet elvesz. Ez eddig igazából fel se tűnt, de most, hogy láttam, hogy milyen szép konyhákat is lehet csinálni, már zavart a különbség…

A szálloda egyik felügyelőjétől megtudtam, hogy milyen tippeket és trükköket használtak a konyha berendezéséhez minden szobájukban: egyrészről a legtöbb ötletet internetről merítették, másrészről nagyon figyeltek arra, hogy akciósan tudják beszerezni a szetteket, mert az nagy különbséget jelentett az árban.

Ezen felbuzdulva én is online kezdtem utánajárni, hogy milyen szempontokat ajánlanak a konyhabútorok összeválogatásához online, és miket lehet az egyéb konyhai kiegészítőkből kihozni, mikre kell figyelni. A különböző anyagokról már nem kellett segítség, hisz azt meg tudtam mondani, hogy nem olyan egyszerű laminált faforgácslap bútorokat szeretnék, mint amim van, hanem sokkal inkább választanék valódi fából készültet. Az azonban például nagyon fontos és új információ volt, hogy online utána tudok nézni különböző gyűjtőoldalakon annak, hogy hol találok akciós konyhabútorokat éppen, és hol milyen jellemzőkkel rendelkező szetteket mennyiért tudok beszerezni.

Az eddigi konyhabútorom szerencsére szabvány 240 centimétere bútor volt, így nem volt nehéz dolgom újat keresni a helyére. Végül egy Junona line fix 240 centiméteres konyhabútor szettre esett a választásom, amit még egy plusz pulttal egészítettem ki ugyanabból a szériából, hogy kényelmesen el tudjak majd férni főzés közben.

A beszerelés elég hamar megtörtént a férjem és barátai segítségével, én pedig a barátnőimmel nagyon hamar fényesre sikáltuk az egész helyiséget. Ennek a segítségnek az egyetlen hátulütője az volt, hogy mindenki bele akart szólni, hogy hogyan helyezzem el a fűszereimet, serpenyőimet, holott én addigra már minden ilyet eldöntöttem magamban. Ezek a döntések ugyanis, mint megtudtam, fontosak, hisz nem mindegy, hogy főzés közben valami mennyire esik kézre, vagy valamit mindig leverek-e, amikor megfordulok.

Azóta már sikerült egyszer-kétszer alkotnom valamit a férjem nagy örömére, és úgy érzem, évek óta először végre tényleg elkezdtek javulni a főzési képességeim. És mindezt úgy, hogy az új konyhámnak köszönhetően közben még jól is érzem magam.