Eladtam a nyaralót, és új bútorokat vettem a vendégházba

Mindenki tudja, aki a vendéglátásban dolgozik, hogy akármilyen jó minőségű berendezést is vesz az ember, ami elvileg strapabíró is, az egy idő után tönkre fog menni a vendégek mellett. Persze érthető, ha valaki nyaralni megy, nem fog annyira vigyázni a bútorokra, mintha otthon lenne, és az ő pénze bánná, ha ki kéne cserélni őket. Láttam gyerekeket, akik cipőben ugrálnak az ágyon, meg olyan felnőtteket, akik a szemetet csak úgy ledobják a földre, meg összekoszolják a székek kárpitját, lehamuznak a szőnyegre. A mi vendégházunkban is úgy van, hogy egy idő után le kell cserélni a bútorokat az elhasználódás miatt. Senki nem akar egy olyan szobában aludni, ahol foltos az ágytámla meg a bútorok is kopottak.

Nem kell mondanom, hogy nem kevés pénz több szobában egyszerre lecserélni több bútort is. A teljes berendezés cseréje pedig persze még drágább. Mi is csak nehezen tudjuk kigazdálkodni. Már láttuk a nejemmel, hogy bizony már kellenének új bútorok, de úgy láttuk, hogy ezt még idén nem engedhetjük meg magunknak, és várnunk kell még vele. De ekkor eszembe jutott, hogy van egy régi nyaralónk, amit már rég el akartuk adni. Igazából egyszer meg is hirdettük, de senki nem jelentkezett, és akkor már hagytuk is a csudába. De nem kéne teljesen lemondani róla, mert mi már nem nagyon megyünk oda, is így meg csak egyre lerobban és nehezebb lesz eladni, ahogy megy az idő.

Szóval megint megpróbáltam eladni a nyaralót, de nem volt semmi ötletem, hogy hova is lehetne felrakni, hogy az érdeklődők meg is találják. Akkor hallottam egy apróhirdetési oldalról, a nextapro-ról. Itt van külön olyan kategória, hogy ingatlan, és azon belül is vannak alkategóriák, mint például a családi ház, a lakás, a garázs meg a nyaraló is. Vagyis ha valaki pont nyaralót akar venni, könnyen megtalálja a hirdetésemet. De akkor is, ha beírja, hogy eladó ház debrecen.

Ezután már nem is kellett sokat tennem, nagyon könnyen fel tudtam tölteni az ingatlant az oldalra. Még persze meg kellett adnom az alap adatokat, a leírásban megadni, hogy mekkora az ingatlan, hány szobás, mikor volt felújítva, merre van, meg egyéb fontosabb dolgokat. Persze fel is lehet még mellé tölteni képet a házról. Nagyon gyorsan megvoltam az egésszel, és utána már csak várnom kellett a jelentkezőkre, akik közvetlenül nekem küldhetnek üzenetet.

Pár napon belül már jött is egy üzenet, hogy valakit érdekelne a nyaraló, és pár nap múlva már el is jött megnézni. Annyira megtetszett neki, hogy ajánlatot is tett rá, így sikerült eladni végre azt az ingatlant, amit eddig évekig nem. De a legjobb mégis az az egészben, hogy így végre lett elég pénzünk, hogy új bútorokat vegyünk a vendégházba. Az ilyen befektetések fontosak ahhoz, hogy egy fogadó fennmaradjon, és elégedettek legyenek a vendégek. A régi bútorokat pedig akár még a nextapro oldalon is eladhatom, így pénzt is spórolok.