Egy szálláshely konyhájáról sem hiányozhat pár remek rozsdamentes lábas

A vendéglátásban nagyon szigorú szabályokat kell betartani, nem véletlenül. Az emberek egészsége nem játék, és ha például egy szállás konyhája nincs megfelelően tisztán tartva, azzal komoly megbetegedéseket, ételmérgezéseket kockáztatnak. Márpedig nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik szálloda vagy panzió azt szeretné, hogy a NÉBIH kopogtasson nála, mert egy csoport szalmonellát kapott náluk. Ezek az előírások többek között a főzéshez használt edényekre is vonatkoznak a konyhai burkolatokon és eszközökön kívül. Fontos, hogy minden megfelelően tisztán tartható és kémiailag semleges legyen, semmi nem kerüljön az edényekből az ételekbe. Ezért szabály, hogy kitűnő minőségű inox eszközöket kell használni, hiszen így mindez elkerülhető. Egy rozsdamentes lábas sosem fog olyan kockázatot jelenteni, mint egy olcsó bevonatos edény, vagy egy régi zománcozott. És most már azt is tudom, honnan érdemes ilyen remek rozsdaálló acél főzőedényeket beszerezni!

Egy kedves barátom nyitott nem is olyan rég egy panziót, aminek konyhája is van. Ott készül el a reggeli és a vacsora, amit a vendégek fogyaszthatnak. És igen, neki is számos ellenőrzésen és minősítésen kellett átesnie, mielőtt hivatalosan használatba vehette volna a konyhát. Például az emlegetett rozsdamentes lábas is meg kellett, hogy feleljen az előírásoknak annak érdekében, hogy minden higiéniás követelménynek megfeleljen. Ha nem így lett volna, akkor meg se kapta volna az engedélyt, csupán egy határidőt, hogy mikorra kell mindent megfelelőre cserélnie. Mivel a barátom nem engedhette meg magának, hogy ilyen keringőt járjon az egészségügyi felügyelővel, így már rögtön elsőre a lehető legjobbat kellett választania, így akadt rá a hunniakristaly.hu oldalára. Mivel ezelőtt nem volt hasonló tapasztalata, nem tudta, hová is fordulhatna, de nagy szerencséje volt, mert megtalálta az egyik legjobbat. A cég 1994 óta, azaz közel 30 éve foglalkozik profi konyhai eszközökkel, számos étterem és szálloda választotta már őket. A rozsdamentes edényeik is komoly választékban rendelhetők meg attól függően, hogy mik az igényeink. Ha egy üzemi konyhát szeretnél felszerelni, akkor vannak óriási kondérok, de ha csak egy ilyen kicsit, akkor is van például a neked megfelelő méretű rozsdamentes lábas. Mindez kitűnő minőségű inox acélból, ami könnyedén tisztán tartható és nem lép reakcióba sem az étellel, sem a konyhai nedvességgel.

Végül innen rendelte meg mindazokat az edényeket, amikre szüksége volt. Egy régi mondással élt: nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy a legolcsóbbat vegyem. És ezzel nem arra célzott, hogy a Hunnia Kristály termékei észveszejtően drágák lennének, hanem arra, hogy nem a sarki kínai boltban fogja megvenni a megkérdőjelezhető anyagminőségű és kivitelezésű dolgokat. És milyen jól járt! Az utolsó rozsdamentes lábas is olyan kitűnő vétel volt, hogy a vizsgálók külön meg is dicsérték, mondván rég láttak ilyen felkészült konyhát. Persze egy-két dolgot így is kifogásoltak, amikre adtak pár hét haladékot a barátomnak, de összességében majdnem mindent rendben találtak, úgyhogy a panzió is sikeresen megnyithatott.