A szüleim rám bízták a flottakezelést

A szüleimnek van egy vállalkozása, mégpedig egy camping helységet üzemeltetnek. Imádok ott lenni, a lehető legnyugodtabb hely, ahol eltölthetem a nyári időszakot. Mindig vihetek magammal barátokat is, aminek extrán örülök. Mi is nagyon szeretünk lakóautóval utazgatni, és örülök, hogy így a többi utazó számára is egy biztonságos szállást tudunk biztosítani.

Idővel egyre népszerűbbé vált a hely az utazók számára, szóval a szüleim egyre jobban bővítették a hely adottságait. Felhúztunk még plusz vizes blokkokat, több meleg vizet biztosítottunk. Ültettünk fákat, hogy a jövőben majd több árnyékot adjanak. Rendszeresen karbantartottuk a területet, a mosdókat, és a visszajelzések alapján is igyekeztünk fejlesztéseket bevezetni. Azért beszélek többes számban, mert mióta felnőtté váltam, ott segítek szüleimnek, ahol csak tudok.

Mivel a camping elég messze van sok mindentől, hamar rájöttünk, hogy kellene néhány autó a vállalkozásnak. A szüleimnek akkor amúgy is rengeteg dolguk volt, ezért rám bízták az egész feladatot, mondván, hogy ezt már én is meg tudom egyedül oldani.

Hát azért mit mondjak, eléggé bestresszeltem a rám váró feladattól. Ráírtam pár ismerősömre, akik jobban érthetnek a témához. Így kaptam meg a flottakezeles.hu oldalt. Mivel odáig azt sem tudtam, hogy egyáltalán mit jelentenek azok a fogalmak, hogy lízing meg flottakezelés, eléggé jól jött az oldaluk. Náluk ugyanis minden nagyon részletesen, érthetően le van írva, és végre életemben először sikerült megértenem ezeket a fogalmakat.

Kezdve azzal, hogy azonnal egy öt tanácsból álló anyaggal találtam szemben magamat, amiben leírják, hogy mire érdemes odafigyelni cégautók intézésekor. Kicsit még jobban leizzadtam, amikor rájöttem, hogy sok buktató is lehet a dologban. Csak az a tény nyugtatott meg, hogy tulajdonképpen lehetnének ők azok, akikhez fordulok ezzel az üggyel kapcsolatban. Azok alapján, hogy ingyenesen ennyi tanácsot osztanak meg, felkeltették bennem a bizalom érzetét.

Elkezdtem jobban beleásni magamat a témába. Muszáj volt megértenem ezt az egész világot, mert a lehető legjobb megoldást szerettem volna megtalálni. Egy szó mint száz, a flottakezeles.hu már ebben is a segítségemre volt. Szimpatikusnak találtam, hogy nemcsak a saját termékük reklámozására használják fel a weboldalukat, hanem hasznos információkkal látják el az olvasót, hogy szélesebb rálátása legyen erre az egészre. Végülis így döntöttem el, hogy őket fogom választani a tartós bérlet szolgáltatással együtt.

Kérdezhetitek, hogy ez mi a fenét jelent. Én is így lennék vele, de most leegyszerűsítve megpróbálom elmondani nektek. Szóval, amit gondolom ti is elég sokat hallotok céges autókkal kapcsolatban, az a lízing szó. Szerencsére a flottakezeles.hu-n leírják, hogy nagyjából ez olyasmi, mint egy hitel, csak a vevő a használati jogot kapja meg, a tulajdonit nem. Ennek meg van több fajtája is.

Szóval, a tartós bérlet azért jó, mert a gyakorlatban pénzügyileg kedvezőbben jön ki a vállakozásnak. Mármint autók terén. Lényege pedig az, hogy így tulajdonképpen a kocsi értékének harmada nem a mi pénztárcánkat terheli, mert azt a flottakezelőnk értékesíteni fogja a futamidő lejártával. Az tény, hogy a kocsi ebben az esetben a lízingbeadóé marad, de mindenféleképpen sok terhet levesz ez a vállunkról, a szüleim válláról. Mivel egyikőnk sem a szakértője ennek a családban, örülök, hogy szembetalálkoztam egy olyan oldallal, ami mindenben maximálisan a segítségünkre tud lenni.

A tartós bérlet még további előnyei, hogy egyrészt nulla kockázattal jár, másrészt az ÁFA visszaigényelhető, így csak nettót kell fizetni. Ez az, amit a flottakezteles.hu kínál. Megmutattam a szüleimnek, hogy mi lenne a véleményük, és nagyon meg voltak elégedve a szolgáltatás ígéreteivel.

Azóta tökéletesen meg vagyunk velük elégedve, minden ügy a céges autókkal kapcsolatban gördülékenyen folyik. Büszke vagyok magamra, hogy sikerült megoldanom ezt a feladatot, bár a flottakezeles.hu nélkül biztosan nem ment volna ennyire jól. Ha ti is ebben a kérdéskörben kutattok, akkor mindenképp fontoljátok meg a tartós bérlet lehetőségét náluk. Egy apró bosszúságotok sem lesz a flottakezeléssel kapcsolatban.