Legyen otthonunk is úgy fűtve, mint egy luxusszálló

Megszállni egy másik helyen természetétől fogva egy elég nagy dolog. Hiszen az életünknek óriási hányadát az otthonainkban töltjük. Ezeket a tereket pedig felruházzuk minden olyan dologgal, ami a saját személyiségünket fejezi ki. Mikor azonban elutazunk valahova, magunk mögött hagyjuk ezeket az ismert tereket és betekintést kaphatunk más világokba. Én például elsősorban ezért szeretek barátoknál aludni. Csodás látni, hogy ők miként gondolkoznak lakberendezésről és arról, hogy milyen tárgyakat érdemes beszerezni.

A hotelek és másféle szállók ezért nekem hasonló különlegességgel rendelkeznek. És tegyük még hozzá, hogy ezek a terek átmenetiek, mivel nem arra vannak kitalálva, hogy bennük lakjunk. Hanem, ha mondjuk éppen ellátogatunk egy városba, pár napig meg tudjunk szállni náluk. Éppen ezért mindig lesz egy disszonancia azzal kapcsolatban, hogy miként képzeljük el az otthont és, hogy hol hajtjuk álomra a fejünket ezeken a helyeken. Ettől függetlenül nekem rengeteg pozitív élményem és emlékem van szállodákkal kapcsolatban. És pont azért, mert ennyire átmeneti érzésünk van.

Sokszor eszembe jut még egy gimis kirándulás, ahol Olaszországba mentünk és valamiért mindenkinek külön szobája volt az első nap. Én csak bekapcsoltam a tévémet és számomra érthetetlen csatornákat néztem. Ettől függetlenül itt éreztem először azt, hogy teljes mértékben egyedül vagyok. Amint bezártam a szobát, ez a saját világom lett, ahol senki sem zargatott és ahol azt csinálhattam, mit akarok.

Mivel nem fogunk ezeken a helyeken lakni, ezért nagyon felszabadító lehet az a gondolat, hogy nem kell majd minden sarkot kitakarítanunk, vagy leporolnunk. Plusz egy utazás során ezeken a helyeken töltjük talán a legkevesebb időt. Így visszagondolva, minden egyes szálloda igazából az utazás része, nem pedig célja. Nagyon vicces egyébként azt is látni, hogy különböző nemzetek miként gondolkoznak a kényelemről. Erről a témáról talán mindenkinek van egy pár sztorija, nekem a leggyakrabban ismételt egyértelműen a kínai wécékkel kapcsolatos élményem. Bármennyire is móka azonban ezeken a helyeken lenni, nincs is jobb, mint végül hazatérni az ismerős környezetbe.

Persze csak akkor, ha a lakásunk rendesen fel van szerelve. Ez pedig az enyémről nem volt teljesen elmondható, különösen, ha a fűtésről volt szó. Most már hosszú ideje gondolkoztam azon, hogy valami új rendszert kéne kiépítenem, de azt hittem, hogy erre sosem lesz pénzem. Az egyik ismerősöm azonban azt javasolta nekem, hogy nézzek fel a Fűtésrendszerek oldalára, mert meglepően elérhető árakon dolgoznak. Nem voltam biztos abban, hogy ez egy annyira jó ötlet lenne, ettől függetlenül elkezdtem keresgélni a neten hőszivattyú fűtés weboldal után és valóban nemsokára rátaláltam az előbb említett helyre.

Elsőként mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy nagyon nem vagyok járatos ebben a témában. Azért írtam be a keresőbe a hőszivattyú fűtés weboldal címszavakat, mivel korábban hallottam, hogy a hőszivattyú egy kiváló megoldás lehet a fűtéssel kapcsolatos panaszaimra. Nagyon tartottam azonban attól, hogy nem igazán fogom átlátni, vagy megérteni, hogy milyen előnyei vannak ennek a berendezésnek.

A Fűtésrendszerek azonban már akkor képes volt kicsit elhessegetni az aggodalmaimat, mikor először beléptem az oldalukra. Ezt pedig azzal érték el, hogy könnyedén láttam, hogy mi-merre van és nem azzal kezdték az egészet, hogy idegesítő reklámokat nyomtak az arcomba. Mostanában már olyan nehéz fellépni egy cég oldalára anélkül, hogy ne rögtön három dolgot kelljen elnyomni. A Fűtésrendszerek azonban tisztában volt azzal, hogy milyen fontos az első benyomás, és őszintén bevallom, lehet, hogy én sem maradtam volna túl sokáig az oldalukon, ha nem lett volna ilyen jól megszerkesztve.

Viszont nem azért jöttem, hogy a designt dicsérjem, hanem mert egy hőszivattyú fűtés weboldal után kutattam. A Fűtésrendszerek oldalán pedig elég csak a felső menüre ránézni és máris kiválaszthatjuk azt a témát, ami minket érdekel. Érdemes egyébként átfutni a kezdőlapjukat is, mivel itt egy rövid, összefoglaló írást találhatunk arról, hogy milyen szolgáltatásokat lehet igényelni náluk. Én azonban tudtam, hogy miért jöttem, úgyhogy kiválasztottam a „hőszivattyú” feliratot.

Egy hosszabb szöveg nyílt ebből, amitől elsőként megijedtem, mivel nem nagyon szeretek a neten olvasni. A viszolygásom azonban teljesen alaptalan volt, mivel a tájékoztató úgy volt megírva, hogy bárki könnyedén el tudja olvasni. Azért valljuk be, a hőszivattyú beüzemelése nem hangzik a legizgalmasabb témának, a Fűtésrendszerek azonban mégis meg tudta mutatni nekünk, hogy miért elképesztő ez a módszer és miért érdemes nekünk is beruházni egy ilyen készülékbe.

Korábban teljesen máshogy képzeltem el a hőszivattyút. Azt hittem ez csak valami ipari fűtéshez kapcsolódó rendszer. Viszont a cikkből kiderült, hogy sokkal inkább lehet a napelemekhez hasonlítani. Mivel megújuló energiát használ, aminek én nagy támogatója vagyok. Hiszen a föld készletei már fogyóban vannak és most van még esélyünk arra, hogy a gyermekeink jövőjét megalapozzuk. Ha pedig nincsenek ilyen magasztos gondolataink, akkor elég csak, ha eszünkbe jut, hogy mennyivel kevesebbet kell majd fizetni a hónap végén.

Nekem jelenleg egy gázkonvektor volt beüzemelve az otthonomba és nagyon nem voltam elégedett vele. Mivel amellett, hogy hangos volt, még rengeteget is fogyasztott, ami különösen a téli időkben egy nagyon kellemetlen dolog. De, ha ezeket a negatívumokat félretesszük, akkor is ottmarad a tény, hogy gázzal fűteni nagyon veszélyes tud lenni. Hiszen egyszer kell csak, hogy ne vegyük észre a szivárgást és máris katasztrófa történik. Ha azonban egy olyan tiszta és költséghatékony módszert választunk, mint a hőszivattyú, akkor ilyen dolgok miatt többé már nem kell aggódnunk.

Ez pedig nekem elég érv volt ahhoz, hogy felkeressem őket. Persze egy ilyen rendszer beüzemelésénél ez a lépés szokott lenni a legrosszabb. Annyi ismerősöm panaszkodott már arról, hogy nem lehet jó szakembert találni. Pedig ők is éveken keresztül raktak félre egy új fűtésrendszerre, viszont olyan sokáig húzódott az egész, hogy a végén inkább feladták. A futesrendszerek.hu csapatánál azonban nem fogunk ilyen gondokba ütközni.

Mivel az elérhetőségeiket az oldal több pontján is meg lehet találni. Ha valaki nem szeret telefonálni, akkor e-mailt is írhat, viszont számomra volt egy még szimpatikusabb megoldás. Ez pedig az oldal jobb oldalán van. Kérhetünk visszahívást, de mielőtt megnyomnánk ezt a gombot, megadhatjuk a főbb adatainkat. Így pedig elkerülhetjük a felesleges köröket és időt spórolhatunk.

A weboldaluk hatékonysága pedig az ügyfélszolgálatuk minőségét is tükrözte. Szinte azonnal felvették a telefont és nagyon normálisan beszéltek velem. Nem kell attól tartani, hogy majd felmordulnak valamelyik amatőr kérdésünkre. Az ügyintézők nagyon türelmesek voltak és nemsokára ki is küldtek egy szakembert, aki felmérte a lakásomat. Nem telt el sok idő és már a hőszivattyú is kész volt.