A nyaralás, telelés gyakran inspiráló lehet

Mondjuk a mi esetünk miatt inkább kívánom, hogy csak a pihenésről szóljon másnak, viszont rendkívül jó fűtésmegoldásról hallottunk az év eleji, téli szállásunkon mi is, ahol a síszünetet tartottuk, így ez a sztori is pozitív kimenetelű! Azért fontos fordulat ez, mert egy kellemetlen élethelyzet miatt szükségünk volt rá… (Nem túl jó fűtéses rendszert hagyott ránk az előző háztulaj)

Nem igazán van pénzünk általában drága szálláshelyet választani, ezért ez a mostani volt az első olyan élményünk gyakorlatilag, hogy a szállodában dögmeleg volt (nem szoktunk ilyesmihez hozzá, inkább a már otthonról ismerős, spórolós megoldásokhoz vagyunk szokva). Úgy, ahogy azt mi a párommal egyébként szeretnénk. Télen is gatyában a nappaliban – ez volna a jó. Nem szeretünk fázni, kár, hogy a síelés is pont téli műfaj…

víz gáz fűtés szerelő

Szóval a fűtésen nem spóroltak semmit ezen a kis helyen, és mi nem bírtuk ki, hogy ne kérdezzük meg, milyen technológiát vagy megoldást alkalmaznak erre. (Segített az is, hogy tök jó fej volt ott mindenki, és bármiről beszélhettünk velük, a helyiekkel – a kis szálláshelyek varázsa) Azért jó szerintem nyaralni, vagy telelni, egy másik országba menni, mert tágul a szemléletünk közben. Olyasfajta megoldásokba, szokásokba futhatunk bele, melyekről odahaza nem hallunk. Én, hazaérve aztán izgatottan írtam a keresőbe, hogy “víz gáz fűtés szerelő”, aminek eredményeképp találtunk egy olyan szolgáltatót, a topvizgazfutesszerelo.hu-t, ahol viszont ismerték ezt a fűtésmegoldást. És minden más dologról is írnak, ami ennek kapcsán érdekelt. Mert ők mindenféle fűtésmegoldást tökéletesen vágnak – ez az ember érzése, ha olvassa őket. Attól, hogy nem elterjedt, ők még tudtak erről a szóban forgóból is, sőt a leírásaik alapján szerelték is sokszor már, mások otthonába. Szóval csak az ihlet kellett, és hamar célhoz értem. Jövőre kicsit át tervezünk így alakítani itthon, hogy aztán majd a dolog visszahozza az árát. A kifejezetten sok leíráshoz és magyarázóhoz, valamint jól működő szolgáltatáskérő mechanizmushoz kattintsatok ide: víz gáz fűtés szerelő. Így juttok el egy olyan helyre tehát, ahol teljes fűtésrendszer átépítéshez ötleteket is találhattok, meggyőző magyarázatokat a különböző gyártók különböző megoldásairól, kazánokról leírásokat, mindenfélékről minden infót – és innen egyébként rendkívüli szerelésekhez is gyorsan hívhattok hozzáértőt. Még afféle márkaismertetőket is közzétesznek a leírásaik között.

Valóban az a benyomásom támadt, hogy itt a rutin valami nagyszerűt épített fel önmaga által. Nem mondom, hogy a rutin az a minden, ilyen területen, de tetszik, hogy már az oldaluk kialakításából is kitűnik, mennyire értenek hozzájuk és vegyítenek különféle szakmákat. Amolyan hivatástudatszerű a hozzáállásuk, ami meg abból látszik, hogy a szakmák űzésének módjáról, a képesítések fontosságáról is írnak. Ez kicsit sem hátráltat minket, ha gyorsan kell segítséget kérni pl. egy csőtöréshez, de nekem, tervezgetős-alkatú, jelenleg másban érdekelt embernek viszont segített az elmélyülésben. És abban, hogy tudjam, tényleg ők lesznek az általam keresett társaság, akik jó partnerek lehetnek itthoni fűtés-korszerűsítéshez. Ha viszont, valami hirtelen problémátok lenne, akkor meg már a website főlapján is ott van kéznél a Hibabejelentés gomb. Vizes, gázos dolgokhoz, a wc-hez is…

Amennyiben mélyebbre ásunk mégis a tartalmaikban, akkor egy-egy cikket úgy indítanak, hogy jelzik, előbb írnak hosszabban és általánosságban a fűtésrendszerekről. Az összes létező fajtáról. Mint egy tankönyv. És ők tényleg víz gáz fűtés szerelő egyben, szóval mindenre kitérnek ugyanígy, még a vízvezetékrendszerekre, vagy a csatornarendszerekre is. Valamint a gázszerelő dolgaira, területeire. A mi, saját, itthoni D-ÉG technológiánkról elmondják, hogy bizony kezd bizonyos szerkezeteik fölött eljárni az idő. Az is meggyőzött a hozzáértésükről, hogy azokat írják le pontosan, amiket én is tapasztaltam. Ma már van egy csomó javíthatatlanná váló, több évtizedes készülék – magyarázzák. Előre szólnak, nem éri már meg egy részüket tovább javítani, jobb lehet újat beszereltetni egy régi D-ÉG helyett. Alkatrészhiányról is beszámolnak, szóval csak még inkább meg lettem győzve, hogy vásároljak valami újat végre. A leggyakrabban meghibásodó dolgok az említett kazánokban mondjuk a gázfúvókák, amik el tudnak tömődni, a hőfokszabályzók, tönkremehet a gázadagolás szabályozhatósága, vagy mondjuk kiéghet a teljes égéstér. A rozsda is eszi ezeket, és bár azt írja a topvizgazfutesszerelo.hu, hogy kiváló dolgokat gyártott mindig is a D-ÉG, a “kapitalizmus” az import miatt nem tett jót a cégnek, és pont az import korábbi hiánya miatt volt ennyire elterjedt a márka.

Azt írják viszont az Ariston kazánokról, hogy anyagilag sokaknál férhet bele, és nem annyira szükséges az egyszerűségük miatt túl nagy tudomány a beszerelésükhöz és a karbantartásuk is “oké” kategória. Nem túl költséges, bár vannak jócskán drága darabok is a márkakínálatban. De ez a márka is, hossztávon is minket jól kiszolgáló dolgokat kínálhat, szóval nekem ehhez jött meg most a kedvem! Köszönöm a meggyőző leírásokat és a felvilágosítást topvizgazfutesszerelo.hu!