Logikai játékot vettünk a fiúnknak

Egy családi nyaralás sosem árthat. Összehozza és összetartja a családot. Mi még egyenlőre csak kicsi család vagyunk, egy gyerekünk van, de ő is olyan rossz olykor, hogy úgy érezzük, több van. Régen a párommal csak kettesbe nyaraltunk, mikor még Bende nem volt megszületve. Amikor megszületett, egy évig nem is mentünk sehova. Aztán nagyon hiányzott a megszokott kis éves utunk, így őt is vittük mindig. Viszont így figyelni kellett arra, hogy mindig gyerekbarát helyre menjünk, ahol a többi nyaralót nem zavarja a mi kis Bendink. Mind a helyet, mind a szállást is ennek megfelelően választjuk évről évre.

Múltkor például a Mátrába mentünk. Mivel ott jó a levegő és tudunk kirándulni. Bendi már nagy, és nagyon szeret kirándulni. Talán a kirándulás az egyetlen szabadidős sporttevékenység ami érdekli. A focit is és az úszást is próbáltuk már, de nem igazán tetszett neki. Nem annyira sportos, inkább a tudományt szereti. Ami nekünk elsőre furcsa, de most már így okés. Utolsó nap rossz idő volt, így inkább a szálláson maradtunk. Mivel nemsokára szülinap, játék ötleteken gondolkodtam.

Találtam egy jó weboldalt, ahonnan lehetett játékokat rendelni. Sok akció és leértékelt játék, és 20 ezer forint felett ingyenes a szállítás. Legjobban a logikai játékok tetszettek, hiszen ezek fejlesztik számos készségét, mint például a probléma megoldó készségét, és a komplexebb feladatokra irányuló készségét. Fejlesztik a térlátást, a kézügyességet és a gondolkodást. Türelemre tanít, ami Bendének elég hasznos lenne, hiszen a hisztik egyik fő oka a türelmetlensége. De vajon pontosan melyik játéknak örülne?

Annyi volt a választék, hogy nem is tudtam eldönteni, hogy melyik legyen. Végül kiválasztottam egy rubik gömböt. Még sosem hallottam erről a típusról, de jónak tűnt. És a weboldalon több kép is van fent minden egyes játékról, meg van határozva a korcsoport, hogy kislánynak vagy kisfiúnak ajánlják, és némelyeknél értékelés is volt.

Emellé még egy másik játékot is szerettem volna, amivel szintén tud egyedül is akár játszani. Fontos, hogy ez is logikai legyen, így a Mango tango játékra esett a választás. Mivel ő egyke egyenlőre, így nagyon szeretném, ha hasznosan töltené az idejét, így úgy gondoltam, hogy ezek a játékok pont megfelelőek lesznek neki. A játék gyártója ráadásul garanciát is vállal a játékokra.

A férjemmel együtt rábólintottunk. Nagyon tetszett mindkettőnknek. Mivel meglepetésnek szántuk, így figyelnünk kellett arra, hogy a kis lurkó ne vegye észre. Szerencse, hogy az online rendelés ilyen gyors és egyszerű. És biztonságos!

Aztán másnap haza is mentünk. Bendi, elmondása alapján, nagyon jól érezte magát, de azért jobb lett volna, ha szerinte a kutyust is elhoztuk volna. Nem kellett sokat várni, pár nap múlva megérkeztek a játékok, a futár pont akkor jött, mikor Bendike aludt, így szerencsére nem ébresztette fel, és nagyon kedves volt. A játékok törés és szakadás mentesen érkeztek meg, a szállítás során nem sérültek. Így aztán jól elrejtettük. Majd titokban meghívtuk Bendi barátait, és csaptunk egy hatalmas meglepetés bulit.

Bendi nagyon örült az ajándékoknak, hiszen a többi gyerektől is kapott, de azért megsúgta, hogy a mi ajándékunk a kedvence. Különösen a tukánmadaras! Én pedig nem is értettem, hogy melyikre gondol, de aztán leesett, hogy az a mango tango játék. Tehát már ki is próbálta!