Már léteznek napelemes vendégházak is?

Szeretünk a családdal utazgatni, még ha nincs is mindig időnk hosszú időkre elmenni nyaralni szívesen csinálunk 1-1 hosszúhétvégei utazást. Nekem mindig inkább az úti cél a fontos. Mindig előre utánanézek, hogy miket érdemes megnézni az adott városban és a környékén, hová érdemes elmenni, kávézni vagy reggelizni, vagy vacsorázni, szóval mindent.

De apukám más, neki nagyon fontos a szállás típusa. Tényleg pihenni szeretne, és ezért természetesen ő mindig inkább a megfelelő szállás kiválasztására szentel nagyobb figyelmet. Legutoljára sem volt ez másként, akkor éppen Szegedre utaztunk el egy rövid három napos kirándulásra.  Nem egy belvárosi szállodát választottunk végül, hanem egy kis kertvárosi, de nagyon szép és modern vendégházba.

Valahogy jobban kedveljük ezeket a helyeket, mint a nagy, zsúfolt hoteleket. Minden annyira szépen volt felújítva, mégis volt egy nyugodt és letisztult hatása a háznak. Már a kertbe belépve és éreztük a nyugalmat és kitudtunk kapcsolódni az első pillanattól kezdve. Ami más volt az eddigi vendégházakhoz képest, hogy itt teljes mértékben napelemes rendszer volt kialakítva a házon, amivel eddig még nem találkoztunk.

Mi a családdal, már gyerekkorom óta szintén családi házban élünk, de ez az ötlet egészen eddig még nem merült fel a családban. Most viszont elgondolkodtunk rajta és utánanéztünk, hogy is működik a napelem rendszer kiépítése, mik a feladatok, követelmények stb. Szintén nem elhanyagolható tényező persze a napelemes rendszer ár sem, mivel azért tudtuk, hogy ez nem egy pár forintos befektetést jelentene a családnak.

Az utóbbi időben mi is próbáltunk több dolgon is változtatni a hétköznapjainkban, amivel még ha kicsit is de tehetünk a környezetért, a fenntarthatóságért, így ez a téma is eléggé fontos lett számunkra. A kirándulásunk alatt nem boncolgattuk tovább, hiszen tényleg kikapcsolódni jöttünk, ami egyébként fantasztikusan alakult. Sok új élménnyel és feltöltődve értünk haza, de otthon kicsit jobban belevetettük magunkat a témába, főként persze apukám. Ő azért jobban ért ezekhez a dolgokhoz, mi csak támogattuk benne. Talált egy szuper weboldalt, amit szerintem napokig böngészett, minden elolvasott az elejétől a végéig.

Meggyőződött róla, hogy ez egy remek befektetés lenne, ami később meg is térül persze. Kamatmentes hitel segítségével pedig nem is kell egyszerre, egyösszegben kifizetni a teljes költséget, körülbelül annyi lenne a havi részlete, mint jelenleg a villanyszámlánknak. Elhatározta, hogy amint jobb lesz az idő, tavasszal belevágunk a dologba.

Hát igazából így történt az, hogy összehoztuk a kellemest a hasznossal. Egy remek kikapcsolódás során, megtaláltuk azt a lehetőséget, amivel nem csak saját magunkért, de a környezetünkért is tehetünk.

Remélem nem sokára, tényleg belevágunk a dologba, és remélem, hogy egyre több emberhez eljut ez a lehetőség a közeljövőben.