Újságcikk, kandalló beépítése

Ritkán van időm olvasni, általában csak hétvégén van rá időm. Hétköznap annyi a tenni való, hogy nem nagyon marad egy nyugodt pillanatom sem.

Az olvasás

Ami a legnagyobb gondom az mellett, hogy nem marad időm az olvasásra, böngészésre, hogy elalszom abban a pillanatban, hogy elolvasok egy oldalt mondjuk egy könyvből.

Az interneten azért nem, mert nem viszem az ágyba be a gépet. Amúgy lehet ott is ez lenne a sorsom. Pedig olyan sok jó, és érdekes cikket találtam múltkor is, például ezen az oldalon. Van egy kedvenc újságom, amit minden hónapban megkapok. Mivel egyszerűbb, és amúgy is megvenném, így megrendeltem előre így haza hozzák, csak ki kell vennem a postaládából, ez egyszerűbb is. Persze az is előfordul, hogy beviszem, leteszem a komódra, és szerencsétlen újság ott hever napokig érintetlenül.

A mindennapok

Egész héten rohanás van, és estére teljesen kivagyok, így sokszor hétköznap még a tévé sincs bekapcsolva mert nincs rá idő. Na nem mintha gond lenne, hiszen sok érdekes műsort nem láttam benne manapság.

Reggel fél 8-ra járok dolgozni, előtte kiteszem a gyerekeket az iskolánál. Mindenkit ott ahol kell, aztán megyek dolgozni. Délután ugyan ez a kanyar, csak azzal a különbséggel, hogy mindenkit máshova viszek a különórára. Mire mindenkit össze szedek vannak napok, hogy este 7 mire hazaérünk Vacsora, még egy kis tanulás, fürdés, és mire mindenki ágyba kerül, én is örülök, hogy lefekhetek. Gondolom a hétköznapok mindenhol hasonlóan zajlanak. Sokszor csak azt veszem észre, hogy ma hétfő van, aztán a következő nap amikor feleszmélek az a szerda, vagy a csütörtök. Nem mellesleg nálunk csütörtökön viszik a kukát, még az a szerencse, hogy a szomszéd korábban megy el otthonról mint mi, így mindig látom hogy kint van. Már volt olyan, hogy elfelejtettük kihúzni, de mivel tele volt, kénytelen voltam visszafordulni.

A hétvége

Általában a nagybevásárlást hétvégére pénteken végzem el, amíg a gyerekek külön órán vannak. Ilyenkor elmegyek értük, elviszem őket, és utána megyek boltba. Ekkor van másfél órám hogy elintézzek mindent és visszaérjek.

Általában igyekszem mindent egy helyen megvenni, mert nem nagyon marad arra időm hogy több boltot is végig járjak. Persze amióta vasárnap zárva vannak a boltok, mindenki azt gondolja, hogy ha egy napig nem megy boltba, akkor éhen fog halni, és felvásárolnak mindent. Komolyan sokszor elnézem, hogy ki mennyi mindent tesz a kosarába. Pedig azt gondolom, mint aki pénteken vásárol, maximum úgy vesz dolgokat, hogy a hétvégére, mert utána hétfőn vagy kedden pótolja ami elfogyott. Nem hetekre vásárolunk, mert van amiből friss kell. Az egyik bevásárló lánc már hoz házhoz is termékeket. Arra is gondoltam, hogy egyszer kipróbálom milyen, egy két aprósággal. Erre a lehetőségre akkor bukkantam, amikor böngésztem az interneten, és ezt az oldalt is megnéztem.

Édes pihenés

A hétvége az a nap, amikor van idő arra, hogy aludjunk, pihenjünk, és persze ne kelljen korán kelni. Ilyenkor an időm olvasgatni is, a napok óta várakozó újságomat is. Mivel én kelek elsőnek, akkor még csendes a ház, egy bögre tejes kávéval be szoktam ülni a kanapéra, betakarózom, és olvasgatok. Miután felkelnek a gyerkőcök úgy sem lesz rá időm. Múlthavi újságban a kandalló beépítése volt a fő téma. Számos képet is mutattak, hogy milyen ha készen van, és a munka folyamatokat is. El is gondolkodtam, hogy milyen jó is lenne, ha nekünk is lenne egy…