BRAGIOLI  L-FORN

Szabó Tamás

szakács tanuló

Málta

2017.

 

 

Hozzávalók 4 személyre 8 nagyon vékony szelet marhahús, 3 db keménytojás, 8 szelet húsos bacon, 20 dkg kolbász, 1 lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, friss petrezselyem, 5-6 dl sör, só és bors, 3-4 ek olaj

Elkészítés Vágjuk apróra a keménytojást, a bacont, a kolbászt és keverjük össze egy tálban. Adjunk hozzá sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, és ha nem máltai kolbászt használtunk, akkor 1 mk őrölt koriandermagot is. Fogjunk egy szelet húst és tegyünk a két szélére kb. 1-1 evőkanálnyit az elkészített keverékből, majd kétfelől tekerjük fel, hajtsuk össze és a formát rögzítsük fogpiszkálóval. Melegítsük elő a sütőt. Hevítsünk serpenyőben 4 ek olajat és a fokhagyma társaságában pirítsuk át. Közepes méretű sütőedényben rakjuk sorba a hústekercseket, tegyük hozzá a karikára vágott hagymát, öntsünk alá sört, ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre, majd vegyük le a fóliát és süssük további 30 percig.

Tipp A hagyományos máltai kolbász fűszerezése hasonlít a magyar fűszeres kolbászokéhoz, bár pirospaprikát nem tartalmaz, míg koriandert jócskán. A pirospaprika viszont nem ellensége a marhának, tehát nyugodtan dolgozhatunk pl. magyar lángolt kolbásszal. A töltelékbe reszelt Cheddart vagy más kemény sajtot is keverhetünk. Könnyebben bánhatunk a töltelékkel, ha a hozzávalókat ledaráljuk, és úgy keverjük össze.


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek2019 | 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »