Suquet de Peix

Lengyel Bálint

vendéglátás-szervező tanuló

Lieida-Spanyolország

2017.

 

 

Az étel „katalónia halpörköltje”, a régió egyik tradicionális étele. Mint minden hagyományos ételnek, ennek is több változata létezik.

Hozzávalók (4-6 főre)

Picada szósz :

- 50 gr meghámozott egész mandula

- 2 szelet szárított kenyér

- 3-4 evőkanál aprított petrezselyemzöld

- 2 gerezd foghagyma

- 1-2 evőkanál ecet

- 2-4 evőkanál extra szűz oliva olaj

Pörkölt:

- 1 fej hagyma

- 1 gerezd foghagyma

- 3 nagy érett paradicsom

- fél kg burgonya

- 1 kg halhús

- 8 db garnélarák

- 8 dl tenger gyümölcsei alaplé

- só ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Készítsük el a Picada szószt.

2. Pirítsuk a mandulát roston, vagy serpenyőben. Vágjuk fel a petrezselyemzöldet. Hámozzuk és vágjuk finomra a foghagymát.

3. Helyezzük a mandulát,petrezselymet,foghagymát egy konyhai robotgépbe. Vágjuk kockákra a száraz kenyeret, és adjuk hozzá a többi hozzávalót.

4. Zúzzuk apró darabokra a hozzávalókat és lassan adagoljuk hozzá az olajat és az ecetet amíg krémes állagot nem kapunk.

5. Hámozzuk és vágjuk finomra a foghagymát és a hagymát. Vágjuk fel a paradicsomot kis kockákra. Hámozzuk és szeleteljük fel a burgonyát fél cm-es karikákra.

6. Tegyünk néhány evőkanál oliva olajat egy nagy serpenyőbe és hevítsük fel közepes hőmérsékletre.

7. Pirítsuk ebben a hagymát 2 percig, utána adjuk hozzá a paradicsomot és a foghagymát és folytassuk a főzést.

8. Végül adjuk hozzá a paradicsomot és kevergessük.

9. Keverjünk össze néhány evőkanál tengeri gyümölcs alaplevet az elkészített picada szósszal

és pároljuk lassú tűzön.

10. Amikor a krumpli majdnem megfőtt tegyük a halat a tálba és pároljuk tovább.

Az elpárolgott levet folyamatosan pótoljuk az alaplével.

11. A mártás be fog sűrűsödni.

12. Amint a burgonya és a hal megfőtt adjuk hozzá a garnélát . Főzzük míg a garnéla meg nem fő. Sózzuk ízlés szerint.

13. Szervírozzuk forró tányérban.


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119

ÜGYINTÉZÉS A NYÁRI SZÜNETBEN:
minden szerdán 9-12 óra között.


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek: 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »