KERESÉS
Főoldal Versenyek Külföldi kapcsolatok Szakmai gyakorlatok Szülőknek Webmail E-napló
Főoldal
Szakmák Éjszakája 2017
Nyári tábor
Szalagavató 2017
Facebook
Hansági napok
Hírek
Iskolánkról
Képzések
Fenntartónkról
Diákjaink
Szakmai gyakorlat
MNGSZ Hansági Szekció
Szolgáltatásaink
Elismeréseink
Rólunk írták
Minőségbiztosítás
Partnerek
UNESCO
Külföldi kapcsolataink
Projektjeink
Receptbank
Multimédia
Fenntarthatóság
Linkek özöne
Fórum
Kapcsolat
Galéria
Letöltés
Filmek
Information
Informationsheft
Kajacsata

<<Főoldal

Multimédia

Iskolánk számos oktatófilmet és multimédiás oktató anyagot készített, hogy megkönnyítse, színesebbé tegye az oktatást.

A mutimédia anyagok nagy részét a diákok tanáraik koordinálásával hozták létre.
CD-k egy része több nyelven is elkszült, így kiválóan alkalmas a szaknyelv tanulásához is.
A CD-k létrejöttét sokszor az iskolánk által nyert pályázat segítette elő.
A tartalom összegyűjtésében, kialakításában nagy segítséget játszott a kreatív diákok és tanárok részére kialakított "Alkotó szoba", ahol lehetőség nyílt a tartalmak (képek, szövegek, videók) szerkesztésére.
A létrehozott CD-ket folyamatosan használjuk az oktatásban. (Ezt számítógéppel és kivetítővel felszerelt osztálytermeink, illetve korszerű számítástechnikai tantermeink teszik lehetővé.)

Multimédia CD-k:

 

Húsok: a birka

Élelmiszerismereti és kémiai vonatkozások.
A birka részei német nyelvi gyakorló.
A birka bontása, birkából készült ételek receptjei.
  A birka kultúrtörténeti bemutatása.

Nyelv: magyar, német

A csongrádi borvidék

Szőlőfajták leírása A borvidék általános jellemzése Rövid történelmi áttekintés Telepített szölőfajták Hegyközségi adatok Szent Vince Borrend
Körzetek településeinek jellemzése.

Média: HTML
Nyelv: magyar, angol, német
(1999)
Megnyitás: helyi hálózatról | Internetről

A szegedi gasztronómia múltja és jelene

A gasztronómia fogalma A magyar vendéglátás története (szegedi vonatkozások) Gasztronómiai kalauz Idegenforgalom és szálláshelyek Szeged város története.

Média: HTML
Nyelv: magyar
Készült szakmai oktatásban való felhasználás céljából a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány támogatásával (2000)
Megnyitás: helyi hálózatról | Internetről

Kolbász

Kolbász félék a gasztronómiában Híres magyar kolbász fajták Hagyományos sertésvágás kolbászkészítés  Vágóhídi sertésfeldolgozás

Média: HTML
Nyelv: magyar, német
Készült a Leonardo program keretében (2002)
Megnyitás: helyi hálózatról | Internetről

Nagyvágóállatok

Szarvasmarha  Sertés    Juh
Gasztronómia, ételkészítési ismeretek Történelmi vonatkozások Földajzi vonatkozások A húsok biológiai jellemzése Élelmiszerismereti jellemzések Kultúrtörténeti vonatkozások Angol és német nyelvi modul

Integrált oktatás
Média: CD-ROM (Lapoda Multimédia)
Nyelv: angol és német nyelvi modulok
Készült a KOMA (Közoktatási és Modernizációs Alapítvány) támogatásával (2004)
Megnyitás: helyi hálózatról

Hírek



Új képzések:

Továbbtanulás általános iskolásoknak


Törzsasztal


Spóroljon szálloda,
hotel foglalásán,

www.szallodaszoba.hu



A portál a Hansági Ferenc Szakképző Iskola (Szeged) hivatalos weblapja.

6725 Szeged, Kenyérgyári út 8. Tel.: 62/547-240 e-mail: titkarsag@hansagi.sulinet.hu