Szakmák Éjszakája 2019.04.12-én

1. Animálok, tehát vagyok! Mozgassunk, amit csak lehet!

 

Hogyan elevenedik meg egy marcipán virág, hogyan terül meg egy asztal magától? A résztvevők az animációs kisfilm készítés titkait ismerhetik meg a vendéglátás

szemüvegén keresztül és elkészíthetik saját animációs filmjüket.

  • a program típusa: interaktív   
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • Kezdés: 18:00-tól óránként 20:30-ig

 

2. Terülj, terülj asztalkám - Exluzív terített asztalok és ami mögöttük van.

A résztvevők megismerhetik a tanétteremben kiállított díszasztalok terítési titkait, fortélyait, eszközeit. A végzős diákok mutatják be asztalaikat, mesélik el saját tapasztalataikat a gyakorlati munkáról . Az érdeklődők szabadon kérdezhetnek tőlük a pincér szakmáról és a pincér szakma rejtélyeiről.

  • a program típusa: bemutató
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30-tól félóránként 21:30-ig

 

3. A szakmai siker útjai itthon és külföldön - hanságis szemmel.

Tanulóink bemutatják az Erasmus+ külföldi tanulmányutakon, valamint az Euroskills és más szakmai versenyeken szerzett tapasztalataikat a látogatóknak. Az érdeklődők megtudhatják, miként lehetnek részesei hasonló szakmai tapasztalatszerzésnek, életre szóló élményeknek a jövőben.

  • a program típusa: bemutató   
  • kinek szól: minden korosztály   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30-tól óránként 21:00-ig

 

4. Ne törd darabokra - Futtasd a tányérodat, megmondom ki vagy!

A kalandra vágyó érdeklődők kipróbálhatják, miként kell egyszerre több tányért vinni szervírozáskor, hogyan lehet itallal teli poharakkal, megpakolt tálcákkal biztonságosan közlekedni az étteremben. A program végén a vállalkozó kedvű résztvevők létszámától függően időre, vagy egymással versenyezve, minél kevesebb folyadék kilötyögtetésével kell célba juttatni poharakkal teli tálcát az iskola folyosóján.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00-tól 21:30-ig óránként + 21:30-tól 22:00-ig

 

5. Édes élet – íz és látvány harmóniája: pohárkrém készítés mesterfokon

Szeretnéd megízlelni a cukrászok édes életét? Egy pohárkrémet tehetsz páratlanná  érdekes díszítő alapanyagok, eszközök használatával.Legyen a tiéd a legkülönlegesebb az este folyamán! Teszteld a képzelőerődet ,alkoss és próbáld ki magad!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00-tól 1,5 óránként 21:30-ig

 

6. Az ujjaim köré csavarlak! Falatnyi örömök – Finger food

Ismerd meg azokat az ízletes, ötletes ételeket, amelyeket evőeszköz használata nélkül lehet enni! A kínálat bőséges, otthoni vendégváró és party falatok, hússal vagy anélkül. Készíts te is finger food-ot!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden kortosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30-tól óránként 22:00-ig

 

7. Szabaduló szoba - Így szabadulj meg a szakmai matek dolgozattól.

Milyen a matekod? Fontos, hogy ne csak számolni tudj! Gondolkozz, következtess, dönts logikusan! Ha ügyes vagy, a matektudásod, ötletes gondolkodásod segítségével kijuthatsz a szabadulószobából! Ki ne fuss az időből, mert győz a dolgozat!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00-tól folyamatosan, 22:00-ig

 

8. Miért gyújtsunk meg egy palacsintát, ha eddig e nélkül is jó volt?

Narancsos palacsintakészítés gyorsan, egyszerű alapanyagokból. Nézd meg, hogyan készül egy látványos befejező fogás és kóstold is meg, miért olyan kedvelt étel! Eláruljuk, mitől lángol, miért kell meggyújtani és mire kell vigyázni a készítésénél.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály 
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 19:30-tól óránként, 22:00-ig

 

9. Egzotikus íz, látvány és álomvariációk a Hanságiban

Mindenki szeret álmodozni. Mi most lehetőséget kínálunk, hogy a Hansági Ferenc Szakképző Iskolában (a gasztronómia segítségével) formát is önthessenek gondolataink. Ebben a palacsinta lesz a segítségünkre. Mindkettőből számtalan variáció, különböző íz- és formavilág áll a rendelkezésünkre, hogy megmutathassuk, a hétköznapok egyszerű összetevői meglepően izgalmas formában újraálmodhatók bárki számára. Ne szabj határt magadnak! Légy velünk együtt kreatív felfedező a gasztronómiában!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00-tól 20:00-ig óránként + 21:30-tól 22:00-ig

 

10. Álmomban már láttalak - ébren vajon megismerlek-e?

Tedd próbára magad először a fűszerek világában. Csukd be a szemeidet, majd illat és tapintás alapján ismerj fel konyhában használatos fűszereket. Ezt követően a segítségeddel ismerkedjünk meg a vendéglátásban használt mindennapi és különleges eszközökkel, rendeltetésükkel és használatukkal.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00-től óránként 21:30-ig + 21:30-tól 22:00-ig

 

11. Mi a fine dining és a hagyományos konyha közötti különbség?

Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes mesterszakács előadása a szakács szakma szépségeiről, a versenyek érdekességeiről, a szakmai elismerésekig vezető út nehézségeiről, jó tanácsok az érdeklődők számára.

  • a program típusa: bemutató
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 60 perc   
  • kezdés: 18:00, 20:30

 

12. Milyen süteményre vágysz? Gyere, alkosd meg, még ha eddig nem is létezett.

Gyere el április 12-én a Hanságiba és készítsd el a saját tündértortád! Mutasd meg a nagyvilágnak a határtalan kreativitásodat! Kend be mindennel, ami édes, szórd meg, öntsd le, díszítsd fel, így lesz a Tied az egyedi sütemény különlegesség!

  • a program típusa: szakmakipróbáló
  • kinek szól: minden korosztály
  • a program hossza: 30 perc   
    kezdés: 18:00, 19:30, 20:30

 

szakmakejszakaja.hu


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek: 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »