Szakmák Éjszakája 2018.04.13-án

1. Animálok, tehát vagyok! Mozgassunk, amit csak lehet! (Vágfalviné Kazy Eszter)

Hogyan elevenedik meg egy marcipán virág, hogyan terül meg egy asztal magától? A résztvevők az animációs kisfilm készítés titkait ismerhetik meg a vendéglátás szemüvegén keresztül és elkészíthetik saját animációs filmjüket.

  • a program típusa: interaktív   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály)
  • a program hossza: 90 perc   
  • Kezdés: 18:00   

 

2. Terülj, terülj asztalkám - Exluzív terített asztalok és ami mögöttük van. (Fazekas Gyula)

A résztvevők megismerhetik a tanétteremben kiállított díszasztalok terítési titkait, fortélyait, eszközeit. A végzős diákok mutatják be asztalaikat, mesélik el saját tapasztalataikat a gyakorlati munkáról . Az érdeklődők szabadon kérdezhetnek tőlük a pincér szakmáról és a pincér szakma rejtélyeiről.

  • a program típusa: bemutató
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal 
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 19:00, 20:00, 21:00, 21:30

 

3. A szakmai siker útjai itthon és külföldön - hanságis szemmel (Jancsikinné Smicskó Klára, tanulók)

Tanulóink bemutatják az Erasmus+ külföldi tanulmányutakon, valamint az Euroskills és más szakmai versenyeken szerzett tapasztalataikat a látogatóknak. Az érdeklődők megtudhatják, miként lehetnek részesei hasonló szakmai tapasztalatszerzésnek, életre szóló élményeknek a jövőben.

  • a program típusa: bemutató   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály)    
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30, 19:30, 20:30

 

4. Ne törd darabokra - Futtasd a tányérodat, megmondom ki vagy! (Antal Csaba, Szabó Krisztián)

A kalandra vágyó érdeklődők kipróbálhatják, miként kell egyszerre több tányért vinni szervírozáskor, hogyan lehet itallal teli poharakkal, megpakolt tálcákkal biztonságosan közlekedni az étteremben. A program végén a vállalkozó kedvű résztvevők létszámától függően időre, vagy egymással versenyezve, minél kevesebb folyadék kilötyögtetésével kell célba juttatni poharakkal teli tálcát az iskola folyosóján.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály)    
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:30

 

5. Édes élet – íz és látvány harmóniája: pohárkrém készítés mesterfokon (Kispéter Anna)

Rendezvények praktikus, látványos desszert eleme a pohárkrém. Könnyen, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor nagyon széles a az ízek, és a látványok varriációja. Ezekbe a rejtelmekbe engedünk egy kis betekintést.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók; (7-8. osztály) fiatal
  • a program hossza: 60 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:30, 21:00

 

6. Az ujjaim köré csavarlak! Falatnyi örömök – Finger food (Csehó Éva)

Ismerd meg azokat az ízletes, ötletes ételeket, amelyeket evőeszköz használata nélkül lehet enni! A kínálat bőséges, otthoni vendégváró és party falatok, hússal vagy anélkül. Készíts te is finger food-ot!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30, 19:30, 21:00, 21:30

 

7. Szabaduló szoba - Így szabadulj meg a szakmai matek dolgozattól. (Nyilasiné Forray Cintia)

Szerinted is bonyolult a matek és unalmas a gazdasági ismeretek? Megmutatjuk neked, hogy lehet érdekes és játékos is! Fejtsd meg a rejtvényt, és zsebeld be a nyereményt! Ki ne fuss az időből, mert győz a dolgozat!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály)
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30

 

8. Miért gyújtsunk meg egy palacsintát, ha eddig e nélkül is jó volt? (Fazekas Gyula)

Narancsos palacsintakészítés gyorsan, egyszerű alapanyagokból. Nézd meg, hogyan készül egy látványos befejező fogás és kóstold is meg, miért olyan kedvelt étel! Eláruljuk, mitől lángol, miért kell meggyújtani és mire kell vigyázni a készítésénél.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal 
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 19:30, 20:30, 21:30

 

9. Egzotikus íz, látvány és álomvariációk a Hanságiban (Gyuricza Zsolt)

Mindenki szeret álmodozni. Mi most lehetőséget kínálunk, hogy a Hansági Ferenc Szakképző Iskolában (a gasztronómia segítségével) formát is önthessenek gondolataink. Ebben a palacsinta lesz a segítségünkre. Mindkettőből számtalan variáció, különböző íz- és formavilág áll a rendelkezésünkre, hogy megmutathassuk, a hétköznapok egyszerű összetevői meglepően izgalmas formában újraálmodhatók bárki számára. Ne szabj határt magadnak! Légy velünk együtt kreatív felfedező a gasztronómiában!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:30

 

10. Álmomban már láttalak - ébren vajon megismerlek-e? (Sörfőző-Kálmán Edina)

Tedd próbára magad először a fűszerek világában. Csukd be a szemeidet, majd illat és tapintás alapján ismerj fel konyhában használatos fűszereket. Ezt követően a segítségeddel ismerkedjünk meg a vendéglátásban használt mindennapi és különleges eszközökkel, rendeltetésükkel és használatukkal.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: általános iskolások (1-6. osztály); pályaválasztók; (7-8. osztály); fiatal
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 21:30

 

11. Csokoládé akadémia - avagy hogyan lehet belőle alkotásokat varázsolni? (Hebők Kamilla)

Iskolánk csoki szigetet hoz létre, amelyen megmutatjuk, hogyan lehet belőle csoki gömböt, csoki spirált, csoki pillangót és sok más formát alakítani. Zárásképpen megtanítjuk, hogyan lehet vele tortákat ékesíteni.

  • a program típusa: bemutató
  • kinek szól: pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal; felnőtt
  • a program hossza: 60 perc   
  • kezdés: 19:30

 

12. Kézműves bonbon készítése - a csokoládé testet öltésének folyamata (Hebők Kamilla)

A bonbon készítéshez bombabiztos terv kell. Nem csak megnézhetik az érdeklődők, hogyan kell készíteni a tökéletes, igazán fényes roppanós bonbonokat, hanem meg is kóstolhatják, az életünket bearanyozó finomságokat.

  • a program típusa: szakmakipróbáló
  • kinek szól: pályaválasztók (7-8. osztály); fiatal; felnőtt
  • a program hossza: 60 perc   
    kezdés: 18:00; 20:30

 


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek: 2017/16 | 2015/16 | 2014/15 ...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek: 2017 | 2016 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »