Szakmák Éjszakája 2017.04.21-én

1. Animálok, tehát vagyok! Mozgassunk, amit csak lehet! (Vágfalviné Kazy Eszter)

Hogyan elevenedik meg egy marcipán virág, hogyan terül meg egy asztal magától? A résztvevők az animációs kisfilm készítés titkait ismerhetik meg a vendéglátás szemüvegén keresztül és elkészíthetik saját animációs filmjüket.

  • a program típusa: interaktív   
  • kinek szól: gyerek           
  • a program hossza: 90 perc   
  • Kezdés: 18:00   

 

2. Terülj, terülj asztalkám - avagy tanuljunk a profiktól! (Sörfőző Kálmán Edina)

A résztvevők a tanétteremben kiállított díszasztal terítési titkainak, fortélyainak megismerése után egy kiválasztott alkalomra elkészíthetik saját díszterítésüket, egyedi hajtogatású szalvétával.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 19:00, 20:00, 21:00, 21:30

 

3. Ide nem kell hétmérföldes csizma - Láss velünk világot! (Jancsikinné Smicskó Klára, tanulók)

Tanulóink bemutatják a "Vendéglátós tudásimport" Erasmus+ külföldi tanulmányutakon szerzett tapasztalataikat a látogatóknak. Az érdeklődők megtudhatják, miként lehetnek részesei hasonló szakmai tapasztalatszerzésnek, életre szóló élményeknek a jövőben.

  • a program típusa: bemutató   
  • kinek szól: gyerek, fiatal       
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30, 19:30, 20:30

 

4. Ne törd darabokra - Futtasd a tányérodat, megmondom ki vagy! (Antal Csaba, Szabó Krisztián)

A kalandra vágyó érdeklődők kipróbálhatják, miként kell egyszerre több tányért vinni szervírozáskor, hogyan lehet itallal teli poharakkal, megpakolt tálcákkal biztonságosan közlekedni az étteremben. A program végén a vállalkozó kedvű résztvevők létszámától függően időre, vagy egymással versenyezve, minél kevesebb folyadék kilötyögtetésével kell célba juttatni poharakkal teli tálcát az iskola folyosóján.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal       
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:30

 

5. Édes élet – íz és látvány harmóniája: tortadíszítés mesterfokon (Kispéter Anna)

Ünnepi alkalmak elengedhetetlen csodája a TORTA. Az édes ízek kellemessé teszik az életünket, a díszítéssel pedig sok mindent elmondhatunk, akár üzenhetünk is az ünnepelteknek. Ezekbe a rejtelmekbe engedünk egy kis betekintést.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 60 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:30, 21:00

 

6. Gondolkodom (és mérek), tehát vagyok! Mérhetetlen sikerélmény a résztvevőknek! (Varga Marianna)

A sikeres szakember titka a pontos mérés. Mit mivel mérjünk? Hogyan lehetsz konyatündér? Mi mennyi? Mérés mérleg nélkül! (a leggyakoribb mérnivalók tömegének meghatározása a konyhában fellelhető eszközökkel) Mértékegység kisokos. Játékos (rajzos és szöveges) feladatok.

  • a program típusa: interaktív   
  • kinek szól: gyerek, fiatal       
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30, 19:30, 21:00

 

7. Az ujjaim köré csavarlak! Falatnyi örömök – Finger food (Czirók Csaba)

Ismerd meg azokat az ízletes, ötletes ételeket, amelyeket evőeszköz használata nélkül lehet enni! A kínálat bőséges, otthoni vendégváró és party falatok, hússal vagy anélkül. Készíts te is finger food-ot!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30, 19:30, 21:00, 21:30

 

8. Szerinted is bonyolult a matek és unalmas a gazdasági ismeretek? Megmutatjuk neked, hogy lehet érdekes és játékos is! Fejtsd meg a rejtvényt, és zsebeld be a nyereményt! (Nyilasiné Forray Cintia)

Tedd próbára magad! Lépj be a vendéglátás pompás világába! Fedezd fel a HANSÁGI birodalmát, ahol koktélokat keverhetsz, animációt készíthetsz, akadályversenyen küzdhetsz, fejtörőket oldhatsz meg. Csatlakozz a HANSÁGISOKHOZ ebben a szórakoztató és kihívásokkal teli játékban!

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal       
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30

 

9. Miért gyújtsunk meg egy palacsintát, ha eddig e nélkül is jó volt? (Fazekas Gyula)

Narancsos palacsintakészítés gyorsan, egyszerű alapanyagokból. Nézd meg, hogyan készül egy látványos befejező fogás és kóstold is meg, miért olyan kedvelt étel! Eláruljuk, mitől lángol, miért kell meggyújtani és mire kell vigyázni a készítésénél.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 19:30, 20:30, 21:30

 

10. A teríték az asztalon hogyan befolyásolja érzékeinket, étvágyunkat? (Fazekas Gyula)

Különböző stílusban megterített asztalok tekinthetőek meg. Kiderül mekkora változás történt a nyugodtabb életmód idején használt terítés és a mai rohanó világunkban alkalmazott terítékekben. Melyik hogyan hat érzékeinkre, van-e változás?

  • a program típusa: bemutató   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:30

 

11. Egzotikus íz, látvány és álomvariációk a Hanságiban (Gyuricza Zsolt)

Mindenki szeret álmodozni. Mi most lehetőséget kínálunk, hogy a Hansági Ferenc Szakképző Iskolában (a gasztronómia segítségével) formát is önthessenek gondolataink. Ebben a palacsinta és a koktél lesz a segítségünkre. Mindkettőből számtalan variáció, különböző íz- és formavilág áll a rendelkezésünkre, hogy megmutathassuk, a hétköznapok egyszerű összetevői meglepően izgalmas formában újraálmodhatók bárki számára. Ne szabj határt magadnak! Légy velünk együtt kreatív felfedező a gasztronómiában.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:30

 

12. Álmomban már láttalak - ébren vajon megismerlek-e? (Sörfőző-Kálmán Edina)

Tedd próbára magad először a fűszerek világában. Csukd be a szemeidet, majd illat és tapintás alapján ismerj fel konyhában használatos fűszereket. Ezt követően a segítségeddel ismerkedjünk meg a vendéglátásban használt mindennapi és különleges eszközökkel, rendeltetésükkel és használatukkal.

  • a program típusa: szakmakipróbáló   
  • kinek szól: gyerek, fiatal, felnőtt   
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 21:30

 

13. Lehet egy nyelvvel több? Nyelvi fejtörők német és angol nyelven (Jancsikinné Smicskó Klára, Kárász Ágnes

Hogyan mutatjuk be finom sütijeinket németeknek? Hogyan készülnek betűsalátából konyhai eszköznevek? Megoldod a pincér keresztrejtvényt, és teríthetjük az ünnepi asztalt! – Várunk a német nyelvi állomáson!
Keresztrejtvény, szókirakó angolul, és közben sok mindent megtudhatsz különleges ételekről, italokról. Szójátékok a gasztronómia világában.

  • a program típusa: interaktív   
  • kinek szól: gyerek, fiatal       
  • a program hossza: 30 perc   
  • kezdés: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30

 

 


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek: 2017/16 | 2015/16 | 2014/15 | ...


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...


Határtalanul

Részletek: 2017 | 2016 | 2014 | ...


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »