TAGLIATELLE AL RAGÚ

Bódi Richárd

szakács tanuló

Senigallia-Olaszország

2017.

 

 

Hozzávalók / 6 főre /

  • 40 dkg sertéshús (lapocka/comb)
  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek
  • só, bors, cukor, babérlevél
  • 500 gr egész, hámozott paradicsomkonzerv
  • 750 gr tagliatelle tészta (friss/száraz)
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítése

1. Másfél fej finomra aprított vöröshagymát egy erre alkalmas edényben hevített olívaolajon megpirítunk, megpárolunk.

2. Amikor a hagyma üvegesre párolódott és pirult is egy keveset, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

3. Eközben a sertéshúst, melyet kisebb darabokra vágtunk; sóval, vöröshagymával, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben feltesszük főni.

4. A párolódó marhahúst, ha elfőtte a levét enyhén pirítsuk meg a z sírjában, de ügyeljünk, nehogy kiszáradjon. Ekkor hozzáadhatjuk a zúzott fokhagymát és egy keveset a sertéshús főzőlevéből. Hozzáadjuk az összeaprított csirkemellet is.

5. A félig megfőtt sertést kiszedjük a léből, és ledaráljuk, majd ezt is hozzáadjuk a többi húshoz és tovább pároljuk. Közben a paradicsomkonzervet enyhén leturmixoljuk, de figyeljünk, hogy maradjon darabos a paradicsom.

6. Amikor minden húsunk elérte a kellő puhaságot, hozzáöntjük a paradicsomot, majd összeforraljuk. Ekkor még ízesíthetjük sóval, borssal, cukorral. Amikor összeforrt a mártásunk beletesszük a bazsalikomleveleket és forralva rajta még egyet, elkészül a mártásunk.

7. A tésztának sós vizet teszünk forrni. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tagliatelle tésztánkat. Innentől számított 6-8 perc múlva ki is vesszük, ügyelve arra, hogy rugalmas maradjon.

8. Egy hevített serpenyőben a kifőtt tésztát a húsos mártással összeforgatjuk, kicsit össze is pirítjuk. Tányérra halmozva parmezánnal meghintve tálaljuk.

BUON APPETITO !


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119

ÜGYINTÉZÉS A NYÁRI SZÜNETBEN:
minden szerdán 9-12 óra között.


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek: 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »