Waterfront koktél

Szénási Roxána

pincér tanuló

Málta

2017.

 

 

A máltai Waterfront Hotel helyi koktélja!

Hozzávalók:

·         5cl gin

·         kék curacao

·         1-2 kávéskanálnyi citromlé

·         1dl ananászlé

·         jégkocka

Eszközök:

·         3dl űrtartalmú pohár

·         shaker (rázókehely)

Díszítéshez:

·         díszítő esernyő

·         citromszeletek

·         szivószál

 

Elkészítés:

A koktélos poharat félig megtöltjük jéggel, majd kimérjük az 5cl gint és beleöntjük. Ízlés szerint egy kevés kék curacaot öntünk hozzá, hogy kék színe legyen a koktélnak. Az ananászlét és a citromlét a rázókehelyben összerázzuk, majd lassan beleöntjük a pohárba (ha nincs rázókehely, akkor egy külön pohárban el tudjuk végezni ezt a műveletet, beleöntjük az ananászlét és a citromlét és azt összekeverjük egy kanál segítségével).

Díszítéshez a citromot felszeleteljük, majd a pohár oldalára rárakjuk. Beletesszük a díszítő esernyőt és a szívószálat és készen is van a Waterfront koktél!


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek2019 | 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »