KERESÉS
Főoldal Versenyek Külföldi kapcsolatok Szakmai gyakorlatok Szülőknek Webmail E-napló
Főoldal
Szakmák Éjszakája 2017
Nyári tábor
Szalagavató 2017
Facebook
Hansági napok
Hírek
Iskolánkról
Képzések
Fenntartónkról
Diákjaink
Szakmai gyakorlat
MNGSZ Hansági Szekció
Szolgáltatásaink
Elismeréseink
Rólunk írták
Minőségbiztosítás
Partnerek
UNESCO
Külföldi kapcsolataink
Projektjeink
Receptbank
Multimédia
Fenntarthatóság
Linkek özöne
Fórum
Kapcsolat
Galéria
Letöltés
Filmek
Information
Informationsheft
Kajacsata

<<Főoldal

Megalakult a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Hansági Ferenc Szakiskolai Szekció Szeged!

Kapcsolódó dokumentumok pdf formátumban:


2009. október 14.-én 67 diák és a három oktatott szakma négy szakoktatójának, illetve a z MNGSZ képviseletében meghívott vendégünk Ferenczi Dezső Dél-Alföldi Régió helyettes vezetője jelenlétében megalakult/újraalakult az MNGSZ Hansági Ferenc Szakiskolai Szekció.

Úgy gondolom, hogy a diákjaink életében nagyon kevés a közösségi életben végzett tevékenység és ennek „megélénkítése” a szakmai képzés keretén belül az iskola lehetősége/feladata is.
A szakmai képzésben résztvevő diákjaink számára a projektfoglalkozások voltak eddig is azok a lehetőségek, ahol a kötelező anyagok mellet azzal a többlettel ismerkedhettek, amely a szakmai fejlődésüket szolgálta.
Ebben a keretben találtuk meg a helyet a diákok MNGSZ tagságára, lehetőséget biztosítva arra, hogy megismerjék a szövetség munkáját, azokat a lehetőségeket és többleteket, amelyeket a szakmai fejlődéshez a tagok profitálhatnak. Szándékunk szerint segítene a diákoknak, hogy megerősödhessen szakmai hovatartozásuk, megismerhessék azokat a lehetőségeket, amely egy közösség erejét jelenthetik.

Az MNGSZ programok keretén belül szeretnénk irányt és példát mutatni diákjainknak a folyamatos szakmai fejlődés szükségességéhez, ami a szakmai érvényesülés és sikerek felé vezető úton feltétlen szükségszerű többletteljesítményt igényel.
Szeretnénk bemutatni azokat a szakembereket is, akik a fentiek hasznos alkalmazásával már konkrét eredményeket értek el szakterületükön.

A fentiek szellemében kialakított szakmai programot olyan ötletekkel töltöttük meg, amelyek megfelelő érdeklődésre tarthatnak számon, és a kidolgozásuk során egyfajta szakmai képzéstöbbletet is nyújt diákjainknak.
Az iskola működési rendszeréhez igazítottuk a szervezeti szabályzatunkat reméljük ez is segíti a folyamatos működést.

Az alakuló gyűlés a programot, a szekció szervezeti- és működési formáját egyhangúan elfogadta.
A szakmai csoportok vezetőségébe önkéntesen jelentkezett, szakmai felkészültségük alapján kiválasztott diákok kerültek, ők fogják a szakmai csoportok vezetőségét képezni az alakuló gyűlés ezt is egyhangúan elfogadta.
A szakmai csoportok vezetőségei választják meg a csoportok vezetőit, illetve a szekció vezetőségét, erre az őszi szünet után tudunk alkalmat találni, erről külön beszámolunk.

Az Őszi szünet után megtartjuk a szakmai csoportok első megbeszéléseit, ahol a konkrét programok is kialakulnak majd.

Programjainkat, az iskolánk honlapján, az MNGSZ Szekció linkben követheti figyelemmel minden tagunk, diákunk, és érdeklődő. A programok és megbeszélések időpontjai is itt lesz megtalálható, amelyeken remélhetőleg sokan részt fognak venni.
A fontosabb eseményekről e-mailben folyamatosan tájékoztatni kívánjuk tagjainkat, akik megadták elérhetőségeiket.

Mindenkinek jó munkát kívánok.

Papós Zoltán
Gyakorlati oktatásvezető

 

HírekÚj képzések:

Továbbtanulás általános iskolásoknak


Törzsasztal


Spóroljon szálloda,
hotel foglalásán,

www.szallodaszoba.huA portál a Hansági Ferenc Szakképző Iskola (Szeged) hivatalos weblapja.

6725 Szeged, Kenyérgyári út 8. Tel.: 62/547-240 e-mail: titkarsag@hansagi.sulinet.hu