KERESÉS
Főoldal Versenyek Külföldi kapcsolatok Szakmai gyakorlatok Szülőknek Webmail E-napló
Főoldal
Szakmák Éjszakája 2017
Nyári tábor
Szalagavató 2017
Facebook
Hansági napok
Hírek
Iskolánkról
Képzések
Fenntartónkról
Diákjaink
Szakmai gyakorlat
MNGSZ Hansági Szekció
Szolgáltatásaink
Elismeréseink
Rólunk írták
Minőségbiztosítás
Partnerek
UNESCO
Külföldi kapcsolataink
Projektjeink
Receptbank
Multimédia
Fenntarthatóság
Linkek özöne
Fórum
Kapcsolat
Galéria
Letöltés
Filmek
Information
Informationsheft
Kajacsata

<<Főoldal

Vendéglátásszervező - vendéglős

Vendéglátásszervező-vendéglős

Képzési formák:

képzési idő

jelentkezési lap

  • 8. osztályt végzettek részére (nappali):
--
  • 10. osztályt végzettek részére (nappali):
--
2 év

«letöltés»

  • Legalább 10 osztályt végzettek részére (esti):
--

 

Végzettség: államilag elismert Vendéglátásszervező-vendéglős szakképesítés

OKJ szám: 54 811 01

A Vendéglátásszervező‐vendéglős a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el.
A vendéglátó egységet üzemeltet. Irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási, a gazdálkodási tevékenységeket. Kínálatot állít össze, irányítja a marketing tevékenységet (üzletpolitika, marketingstratégia, cégarculat, reklám).
Magasfokú kommunikációs képességekkel rendelkezik. Kapcsolatot tart a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági‐ , munka‐ és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A vendéglátásszervező-vendéglős feladatai:

vállalkozás alapítása és működtetése
üzleti terv készítése
gazdálkodás, gazdasági elemzéseket végzése
vendéglátó üzlet napi munkájának szervezése, irányítása
piackutatás végzése, elemzése (igények felmérése, az üzlet kínálatának meghatározása)
reklámtevékenység koordinálása
panaszkezelés
szóbeli és írásbeli kommunikáció magyar és idegen nyelven
termelő és értékesítő tevékenységet végzése

Jellemző munkakörök vendéglátásszervező-vendéglős végzettségűek számára:

Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
Pl. cukrászdavezető, csárda üzletvezetője, étterem üzletvezetője, éttermi és rendezvényigazgató, éttermi igazgató, hidegkonyha‐vezető, vendéglő üzletvezetője, munkahelyi étkezde vezetője, szállodai cukrászda üzletvezetője, szállodai salátabár üzletvezetője

A képzés helyszíne

Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola

Szakképzéseinkre jellemző:

Kiválóan felszerelt oktatótermek. Jól képzett tanárok és szakoktatók. Emberközpontú oktatás. Szinvonalas gyakorlati oktatóhelyek a nagy hotelektől a kisvendégőkig. Külföldi szakmai gyakorlatok.

Keresett a jó szekember!

Jó tanulóinkat szívesen várják a gyakorlati helyek, a külföldi partnerek és a térség munkaadói.

 

Hírek



Új képzések:

Továbbtanulás általános iskolásoknak


Törzsasztal


Spóroljon szálloda,
hotel foglalásán,

www.szallodaszoba.hu



A portál a Hansági Ferenc Szakképző Iskola (Szeged) hivatalos weblapja.

6725 Szeged, Kenyérgyári út 8. Tel.: 62/547-240 e-mail: titkarsag@hansagi.sulinet.hu