KERESÉS
Főoldal Versenyek Külföldi kapcsolatok Szakmai gyakorlatok Szülőknek Webmail E-napló
Főoldal
Szakmák Éjszakája 2017
Nyári tábor
Szalagavató 2017
Facebook
Hansági napok
Hírek
Iskolánkról
Képzések
Fenntartónkról
Diákjaink
Szakmai gyakorlat
MNGSZ Hansági Szekció
Szolgáltatásaink
Elismeréseink
Rólunk írták
Minőségbiztosítás
Partnerek
UNESCO
Külföldi kapcsolataink
Projektjeink
Receptbank
Multimédia
Fenntarthatóság
Linkek özöne
Fórum
Kapcsolat
Galéria
Letöltés
Filmek
Information
Informationsheft
Kajacsata

Hansági napok 2016 nov. 23-25

Nyílt nap: 2016. nov. 25. 15-órától

A Hansági napok bemutatókkal, kóstolókkal, versenyekkel teletűzdelt élménydús rendezvénysorozat.
A diákok új technológiákat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, új ízeket kóstolhatnak.

Szakmai bemutatók, beszélgetések, kóstolók

  • Neves előadók mutatják be a szakma érdekességeit.
  • Gyakorlati bemutatókon lehet ellesni a mesterektől "titkos" fogásokat. (Az elkészült sütiket, ételcsodákat meg is lehet kóstolni.)
  • Borászoktól, baristáktól, mixerektől tanulhatunk az italokról (... ezeket is meg lehet kóstolni.)
  • Az utazási irodák, hotelek szakemberei beszélgetnek velünk a turizmusról.

Szakmai versenyek

Az utolsó napon a Hansági Emlékversenyen a pincérek, szakácsok és cukrászok mérik össze tudásukat. Szépséges finomságok születnek a konyhákban, a pincérek díszterítenek, majd fel is szolgálnak. A rangos zsűri kóstol, figyel, pontoz. A versenykiírást lásd lentebb...

Nyílt nap - 2016. nov. 25. 15:00-tól

Az utolsó napon, a versenyek végén van a Hansági nyílt napja, így az érdeklődők kicsit belelátnak a Hansági napok zsongásába, a szakmai versenybe.

  • Tájékoztató - kollégáink tartanak kimerítő tájékoztatót amiből minden fontos információt meg lehet tudni: milyen képzések vannak, milyen a Hanságis oktatás. Diákok mondják el véleményüket, tapasztalataikat az iskoláról. ... és lehet kérdezni.
  • Iskola bemutatása: egy rövid séta, ahol az iskola konyháit, jellemző részeit mutatjuk be, közben lehet kérdezni.

Programok

november 23. szerda

 

Turisztika

Szakács

Pincér

Cukrász

9-10

Aracsi Andrea
Vista Utazási Iroda

Véber Máté
Oldies

Papós Zoltán

Varga Nikolett
air brush technika

10-11

Kollár Péter
Hotel Forrás

 

Törőcsik Barbara barista

 

11-12

Szél Friderika Novotel Hotel

Szabóné Papp Emőke

Törőcsik Barbara koktél

 

november 24. csütörtök

 

Turisztika

Szakács

Pincér

Cukrász

9-10

 

 

 

Dusha Csenge cukrászok

10-11

 

 

Nagy Martin barista

 

11-12

 

 

Nagy Martin koktél

 


november 25. péntek

„Hansági Ferenc Emlékverseny”  + Nyílt nap 15 órától

Versenykiírás

Cukrászok

  • Tányérdesszert szabadon választott készítménnyel adventi témában
  • Élőmunka: Tányérdesszert feldíszítése

Kispéter Anna versenyzői:

  • Rostás Zsófia-Zefír Cukrászda
  • Csányi Bettina-Zefír Cukrászda
  • Orosz Szintia-Zefír Cukrászda
  • Kozma Laura-Gyöngy Cukrászda
  • Sándor Vivien-Dolce Vita Cukrászda
  • Valkai Ádám-Füsti Cukrászda


Szakácsok

  • 3 fogásos menüsor adventi témában
  • Élőmunka: készítsen a mellékelt nyersanyagkosár felhasználásával az Ön által választott technológiával és formában egy menüsort 4 személyre

Kötelezően felhasználandó alapanyagok: kacsamell, lazac, cékla, sütőtök, gesztenye, levendula
A termékkosarak járulékos anyagait tetszés szerint lehet bővíteni, melyet a versenyző szerez be

Czirok Csaba versenyzői:

  • Megyeri Levente-Hunguest Hotel Forrás
  • Kiss Tóth Gergely-Stüszi Vadász Étterem
  • Mihály Gyula-Mola Gasztropub-Baja
  • Bővíz Péter-HBH Bajor Söröző Étterem
  • Must Gergő- Mirbeszt


Pető Ádám versenyzői:

  • Bakaity Péter-Hunguest Hotel Forrás
  • Szaszkó Bianka-Hunguest Hotel Forrás

Pincérek

  • Adventi témában díszasztal
  • Élőmunka: készítsen 5 fogásos menüsort és díszasztalt adventi témában, majd alakítsa át menüsorát a szakács társa által készített ételsorra.

A meglévő italkészletből ajánljon hozzá italokat/ásványvizet, legalább két palack bort, kávét/.
Szolgálja fel a menüsort díszétkezés jelleggel svájci felszolgálási módban.
Étkezés végén kínáljon és készítsen kávét.

Fazekas Gyula versenyzői:

  • Trájer Tímea-Hunguest Hotel Forrás
  • Koncz Péter-Stüszi Vadász Étterem
  • Tóth Marcell-Art Hotel Szeged
  • Molnár Regina-Art Hotel Szeged
  • Kovács Endre-Aranykalász Panzió
  • Katona Kiss Dániel-Aranykalász Panzió
  • Hegedűs Bence-Anyám tyúkjai

Szponzorok:

  • Hunguest Hotel Forrás
  • Illés Hotel és Panzió - Stüszi Vadász Étterem
  • MOLA Gastropub (Baja)
  • HBH Bajor Söröző Étterem
  • Art Hotel Szeged
  • Aranykalász Panzió
  • Anyám Tyúkjai
  • Zefír Cukrászda
  • Gyöngy Cukrászda
  • Dolce Vita
  • Füsti Cukrászda

 

 

Hírek



Új képzések:

Továbbtanulás általános iskolásoknak


Törzsasztal


Spóroljon szálloda,
hotel foglalásán,

www.szallodaszoba.hu



A portál a Hansági Ferenc Szakképző Iskola (Szeged) hivatalos weblapja.

6725 Szeged, Kenyérgyári út 8. Tel.: 62/547-240 e-mail: titkarsag@hansagi.sulinet.hu