Hansági napok 2016 nov. 23-25

Nyílt nap: 2016. nov. 25. 15-órától

A Hansági napok bemutatókkal, kóstolókkal, versenyekkel teletűzdelt élménydús rendezvénysorozat.
A diákok új technológiákat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, új ízeket kóstolhatnak.

Szakmai bemutatók, beszélgetések, kóstolók

  • Neves előadók mutatják be a szakma érdekességeit.
  • Gyakorlati bemutatókon lehet ellesni a mesterektől "titkos" fogásokat. (Az elkészült sütiket, ételcsodákat meg is lehet kóstolni.)
  • Borászoktól, baristáktól, mixerektől tanulhatunk az italokról (... ezeket is meg lehet kóstolni.)
  • Az utazási irodák, hotelek szakemberei beszélgetnek velünk a turizmusról.

Szakmai versenyek

Az utolsó napon a Hansági Emlékversenyen a pincérek, szakácsok és cukrászok mérik össze tudásukat. Szépséges finomságok születnek a konyhákban, a pincérek díszterítenek, majd fel is szolgálnak. A rangos zsűri kóstol, figyel, pontoz. A versenykiírást lásd lentebb...

Nyílt nap - 2016. nov. 25. 15:00-tól

Az utolsó napon, a versenyek végén van a Hansági nyílt napja, így az érdeklődők kicsit belelátnak a Hansági napok zsongásába, a szakmai versenybe.

  • Tájékoztató - kollégáink tartanak kimerítő tájékoztatót amiből minden fontos információt meg lehet tudni: milyen képzések vannak, milyen a Hanságis oktatás. Diákok mondják el véleményüket, tapasztalataikat az iskoláról. ... és lehet kérdezni.
  • Iskola bemutatása: egy rövid séta, ahol az iskola konyháit, jellemző részeit mutatjuk be, közben lehet kérdezni.

Programok

november 23. szerda

 

Turisztika

Szakács

Pincér

Cukrász

9-10

Aracsi Andrea
Vista Utazási Iroda

Véber Máté
Oldies

Papós Zoltán

Varga Nikolett
air brush technika

10-11

Kollár Péter
Hotel Forrás

 

Törőcsik Barbara barista

 

11-12

Szél Friderika Novotel Hotel

Szabóné Papp Emőke

Törőcsik Barbara koktél

 

november 24. csütörtök

 

Turisztika

Szakács

Pincér

Cukrász

9-10

 

 

 

Dusha Csenge cukrászok

10-11

 

 

Nagy Martin barista

 

11-12

 

 

Nagy Martin koktél

 


november 25. péntek

„Hansági Ferenc Emlékverseny”  + Nyílt nap 15 órától

Versenykiírás

Cukrászok

  • Tányérdesszert szabadon választott készítménnyel adventi témában
  • Élőmunka: Tányérdesszert feldíszítése

Kispéter Anna versenyzői:

  • Rostás Zsófia-Zefír Cukrászda
  • Csányi Bettina-Zefír Cukrászda
  • Orosz Szintia-Zefír Cukrászda
  • Kozma Laura-Gyöngy Cukrászda
  • Sándor Vivien-Dolce Vita Cukrászda
  • Valkai Ádám-Füsti Cukrászda


Szakácsok

  • 3 fogásos menüsor adventi témában
  • Élőmunka: készítsen a mellékelt nyersanyagkosár felhasználásával az Ön által választott technológiával és formában egy menüsort 4 személyre

Kötelezően felhasználandó alapanyagok: kacsamell, lazac, cékla, sütőtök, gesztenye, levendula
A termékkosarak járulékos anyagait tetszés szerint lehet bővíteni, melyet a versenyző szerez be

Czirok Csaba versenyzői:

  • Megyeri Levente-Hunguest Hotel Forrás
  • Kiss Tóth Gergely-Stüszi Vadász Étterem
  • Mihály Gyula-Mola Gasztropub-Baja
  • Bővíz Péter-HBH Bajor Söröző Étterem
  • Must Gergő- Mirbeszt


Pető Ádám versenyzői:

  • Bakaity Péter-Hunguest Hotel Forrás
  • Szaszkó Bianka-Hunguest Hotel Forrás

Pincérek

  • Adventi témában díszasztal
  • Élőmunka: készítsen 5 fogásos menüsort és díszasztalt adventi témában, majd alakítsa át menüsorát a szakács társa által készített ételsorra.

A meglévő italkészletből ajánljon hozzá italokat/ásványvizet, legalább két palack bort, kávét/.
Szolgálja fel a menüsort díszétkezés jelleggel svájci felszolgálási módban.
Étkezés végén kínáljon és készítsen kávét.

Fazekas Gyula versenyzői:

  • Trájer Tímea-Hunguest Hotel Forrás
  • Koncz Péter-Stüszi Vadász Étterem
  • Tóth Marcell-Art Hotel Szeged
  • Molnár Regina-Art Hotel Szeged
  • Kovács Endre-Aranykalász Panzió
  • Katona Kiss Dániel-Aranykalász Panzió
  • Hegedűs Bence-Anyám tyúkjai

Szponzorok:

  • Hunguest Hotel Forrás
  • Illés Hotel és Panzió - Stüszi Vadász Étterem
  • MOLA Gastropub (Baja)
  • HBH Bajor Söröző Étterem
  • Art Hotel Szeged
  • Aranykalász Panzió
  • Anyám Tyúkjai
  • Zefír Cukrászda
  • Gyöngy Cukrászda
  • Dolce Vita
  • Füsti Cukrászda

 

 


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek: 2017/16 | 2015/16 | 2014/15 | ...


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...


Határtalanul

Részletek: 2017 | 2016 | 2014 | ...


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »