KERESÉS
Főoldal Versenyek Külföldi kapcsolatok Szakmai gyakorlatok Szülőknek Webmail E-napló
Főoldal
Szakmák Éjszakája 2017
Nyári tábor
Szalagavató 2017
Facebook
Hansági napok
Hírek
Iskolánkról
Képzések
Fenntartónkról
Diákjaink
Eger 2010
Hódmezővásárhely 2010
Pelikán Kupa 2010
Göndöcs Benedek Országos Szakmai Emlékverseny 2009
Hansági emlékverseny 2009
Pelikán Kupa 2009
Hódmezővásárhely 2009
Hódmezővásárhely 2008
Hódmezővásárhely 2007
Békéscsaba 2007
Tirol 2006
Békéscsaba 2006
Hódmezővásárhely 2006
Békéscsaba 2005
Szakmai gyakorlat
MNGSZ Hansági Szekció
Szolgáltatásaink
Elismeréseink
Rólunk írták
Minőségbiztosítás
Partnerek
UNESCO
Külföldi kapcsolataink
Projektjeink
Multimédia
Fenntarthatóság
Linkek özöne
Fórum
Kapcsolat
Galéria
Letöltés
Filmek
Information
Informationsheft
Kajacsata

<< Főoldal \ Diákjaink


Szüreti étkek – hagyományok - szokások Gasztronómiai Fesztivál 2010 Eger

Az egri országos versenyen ismét sikerült diákjainknak szép helyezést elérni.

  • Csapat értékelésben: ARANYÉREM
  • A zsűri különdíja: LEGSZEBB SZÜRETI ASZTAL

Csapatunk

A verseny résztvevői:

- Kocsispéter Anett- cukrász tanuló
- Sebők Ágnes-szakács tanuló
- Sánta Dániel-szakács tanuló
- Szabó Imre-szakács tanuló

Felkészítő tanárok:

Sütő Csaba – mesterszakács, szakács szakoktató
Kiss Tamás – cukrászmester, cukrász szakoktató
Papós Zoltán – gyakorlati oktatásvezető, pincér szakoktató (logisztika, PP anyag, dekor)

Készített ételek:

Borkorcsolya:
- juhtúróval és füstölt sajttal töltött parasztsonka
- tepertőkrémmel töltött mini vajas roló
- csípős kolbásszal töltött sertéslapocka
- kapros és snidlinges-fokhagymás házi sajtok
- burgonyás pogácsa, makói hagymás pogácsa, szegedi paprikás pogácsa

Meleg ételek:
- szegedi gulyásleves
- füstölt szalonnával göngyölt sertés szűz, gombás-cukkinis burgonya tócsnival, grillezett zöldségekkel, pikáns kapros-fokhagymás tejfölös öntettel
- kemencében sült csülök babos káposztával kenyér vekniben tálalva

Desszertjeink:
Szatymazi túrós barackos pite, falusi borkrémes gyümölcsszendvics, házi szilvalekvárral töltött kifli
 

Recept - Kemencés csülök:(10 főre)

- 2,5 kg csülök
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg vörös bab
- 0,15 kg füstölt szalonna
- 0,3 kg füstölt kolbász
- só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél
- kenyér vekni
A sertéscsülköt sós, fokhagymás, babérleveles, egész borsos, vöröshagymás vízben előfőzzük, majd egy kevés főzővizet félreteszünk. A csülköket kicsontozzuk, bedörzsöljük sóval, őrölt feketeborssal, zúzott fokhagymával, ezután tűzálló porcelántálba (pataky tál) rakjuk egy kevés sertészsírral, és kemencében ropogósra sütjük. Bográcsban a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, ha sok a zsír egy részét leöntjük, majd a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott füstölt kolbászt megfuttatjuk, és rá tesszük a savanyú aprókáposztát (ha túl savanyú átmossuk), egy kevés levet(csülök főzőleve) öntünk alá így pároljuk, majd később az előfőzött vörös babot hozzáadjuk. Ízesítjük, ha szükséges, majd készre pároljuk.
A kenyér vekninek a tetejét levágjuk, a belét kikaparjuk, a tetejét és a kenyér alját megpirítjuk, ebben tálaljuk a káposztás ragut tetejére a felszeletelt csülköt, díszítjük erős paprikával és pirított kolbászkarikákkal.
 

Hírek



Új képzések:

Továbbtanulás általános iskolásoknak


Törzsasztal


Spóroljon szálloda,
hotel foglalásán,

www.szallodaszoba.hu



A portál a Hansági Ferenc Szakképző Iskola (Szeged) hivatalos weblapja.

6725 Szeged, Kenyérgyári út 8. Tel.: 62/547-240 e-mail: titkarsag@hansagi.sulinet.hu